CONFERÈNCIA

La galàxia en un petabyte. La missió Gaia de l'ESA

Forma part de: Ones gravitacionals, missions espacials, exoplanetes...


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Zaragoza 

Dimarts 16 de maig de 2017

 • Adreça:

  Av. José Anselmo Clavé, 4, 50004 Zaragoza, Zaragoza

 • Horari:

  Dimarts 16 de maig, a les 19 h

 • A càrrec de:

  Xavier Luri

 • Durada:

  90 min
 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

La missió Gaia ens permetrà obtenir el mapa en 3D més precís de la nostra galàxia. Des del seu llançament l'any 2013, els seus dos telescopis capten la llum de les estrelles i altres cossos celestes que troba a la seva òrbita amb una tecnologia tan precisa com si des de la Terra poguéssim observar una moneda d'un euro situada a la Lluna. Amb Gaia multiplicarem per deu mil el coneixement que fins ara tenim de la Via Làctia, ja que el satèl·lit es mou de forma constant i canvia el seu angle respecte del Sol. Així, pot registrar no tan sols les estrelles sinó també altres cossos com quàsars, planetes extrasolars o asteroides. Observarà tots els objectes celestes fins a una brillantor 400.000 cops menor que la que aprecia l'ull humà a simple vista. Cada objecte el veurà entre 75 i 100 vegades per poder-ne així crear una reconstrucció en 3D. Durant aquesta xerrada coneixeràs les últimes dades recollides per Gaia després d'haver passat l'equador de la missió.

A càrrec de:

Xavier Luri, departament de Física Quàntica i Astrofísica de la Universitat de Barcelona.


A càrrec de:

Xavier Luri, Departament de Física Quàntica i Astrofísica de la Universitat de Barcelona. Membre del Comitè Executiu del Consorci de Processat de Dades de Gaia (DPAC)
 

Altres activitats del cicle "Ones gravitacionals, missions espacials, exoplanetes..."
  • CONFERÈNCIA

   Cercant la Terra 2.0

   CaixaForum Zaragoza. Dimarts 30 de maig de 2017

   Hi ha altres éssers vius a l'Univers? Quant trigarem a trobar altres planetes com el nostre? Com sabrem si estan habitats? Les noves missions espacials i projectes, per arribar a descobrir planetes semblants a la nostra Terra, les Terres 2.0.

  • 4.00 €
  • Entrades
En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: