PROJECCIÓ

La música disco y la guerra atómica (Disko ja tuumasõda)


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Documental/Comèdia // Estònia-Finlàndia // 80 min // 2009 // Director i guionistes: Jaak Kilmi i Kiur Aarma // Intèrprets: Gerda Viira, Oskar Vuks i Toomas Pool

Karel viu a l'interior d'Estònia, però cada cap de setmana visita els seus familiars a Tallinn. A una hora determinada, tota la família (tota la ciutat) s'asseu davant del televisor. Un espectacle inimaginable és a punt de començar, Dallas. L'endemà, a l'escola no es parlarà de res més. Gràcies a la pura proximitat geogràfica, les costes d'Estònia rebien les ones catòdiques procedents de Finlàndia. Les similituds lingüístiques i les ànsies de veure coses noves, allunyades dels símbols caducs d'un règim anquilosat, van fer la resta. Ben aviat, una nova generació va caure fascinada per les aventures d'El Coche Fantástico, McGiver o l'imparable ritme de la música disco.

Amb les tècniques del mockumentary, la pel·lícula explica la història d'una estranya guerra per la informació, on un règim totalitari s'encara als herois de la cultura popular i perd. La història de com la nova generació va moure simbòlicament la línia de front de la guerra freda a un espai on no es podien posar murs. Una història sobre com fer-se gran a la Unió Soviètica que va fascinar mig món (Millor documental als Festivals de Varsòvia o Jihlava) i que es va a arribar a estrenar comercialment als Estats Units.

 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: