La natura. D'on surt tot el que tenim


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Totes les matèries primeres de què disposa la societat són aprofitaments dels diferents materials de la Terra que extraiem i aprofitem els humans. Aquests recursos van des de les roques i els minerals que formen tots els béns que fem servir per viure, per desplaçar-nos i per obtenir tots els productes que surten de les nostres indústries, fins a l'energia imprescindible per transformar-los i adequar-los. Dins d'aquest gran reservori de recursos de la natura, també s'han de considerar molts altres recursos que ens passen moltes vegades desapercebuts: els espais, el paisatge, la bellesa dels indrets…

Darrerament ens hem adonat que els recursos de la natura són finits i vulnerables, que n'hem de tenir cura per disposar d'una bona qualitat de vida ara i en el futur. Hem de considerar que el futur rau a trobar sistemes innovadors de gestió dels recursos i alternatives per a la viabilitat dels humans i del seu entorn.


A càrrec de:

Josep Font Soldevila, coordinador de programes de gestió de recursos naturals en projectes de cooperació en països en vies de desenvolupament; professor i cap de la Secció d'Investigació i Prospecció Minera del Departament d'Enginyeria Minera i Recursos Naturals de la Universitat Politècnica de Catalunya, i codirector de l'Exploratori dels Recursos de la Natura.

Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: