ESPECTACLE

Lampedusa Beach

Arts escèniques


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

La Shauba, una immigrant africana jove, s'ofega a prop de la costa de l'illa de Lampedusa. Acaba de partir cap a Europa encoratjada per la seva tia. La pastera, amb una "càrrega" de cinc-cents immigrants irregulars, s'enfonsa quan un mariner jove i un de vell es disputen el cos de la Shauba. En el seu descens cap a l'abisme, la Shauba agafa les ulleres de sol i això li permet veure amb més claredat el seu destí, atès que la taula de salvació és un salvavides inexistent. És així com es produeix una odissea submarina plena de records personals i d'experiències físiques extraordinàries. Al final tot s'inverteix. Al fons del mar hi apareix la Lampedusa plena de felicitat, el balneari, la terra d'acollida.

 

"Lampedusa Beach va néixer de la necessitat que tenia de parlar dels que no compten per a res, de donar-los un nom i, per mitjà d'aquest nom, de restituir-los el dret a la identitat, la història i la paraula." Lina Prosa

 

Una producció d'Espai Àfrica-Catalunya en residència al Teatre Akadèmia, amb el suport de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l'Institut Europeu de la Mediterrània i amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" i de l'Institut Italià de Cultura de Barcelona.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: