Le Corbusier. Maneres d'habitar


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

El tema de la conferència és l'arquitectura domèstica de Le Corbusier, un tema les elaboracions del qual es poden seguir al llarg de tota la seva carrera, i que demostra que Le Corbusier considerava que l'habitatge havia de ser l'ocupació primordial de tot arquitecte del seu temps.

A la conferència es partirà de la consideració d'algunes de les seves obres canòniques, com la villa Savoye a Poissy, en el camp de l'arquitectura individual, o com la Unité d'Habitation de Marsella, en el camp de l'habitatge col•lectiu.

A continuació s'analitzarà el significat que tenen els esquemes Dom-ino i Citrohan, entesos com a solucions tècniques i propostes de modes de vida per als projectes de l'habitatge modern. Després s'analitzaran dos conjunts d'habitatges, construïts als anys vint i cinquanta, respectivament, en els esquemes previs dels quals treballen Le Corbusier i, també, Pierre Jeanneret. Aquests models d'habitatge, malgrat això, es van haver de transformar amb l'objectiu de respondre a les necessitats cada vegada més complexes derivades de nous comportaments socials o noves solucions constructives i urbanístiques. Tots dos habitatges, construïts al Weissenhof de Stuttgart el 1927, i les cases Jaoul, construïdes als voltants de París el 1954-1956, s'estudiaran com a exemples en què Le Corbusier inicia determinades transformacions del cànon establert per ell mateix en un dels edificis, amb l'objectiu de preservar el caràcter modèlic de l'altre.


A càrrec de:

María Teresa Muñoz, professora titular de Projectes arquitectònics. Escuela Superior de Arquitectura de Madrid

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: