TALLER

Encontre CaixaEscena


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

CaixaEscena és un programa adreçat als centres de secundària interessats en el teatre que dóna suport als educadors compromesos amb els valors socioeducatius de la pràctica teatral.

Orientat a enriquir la formació dels adolescents i dels joves, CaixaEscena ofereix, alhora, una experiència de participació oberta a tota la comunitat educativa: alumnat, professorat, famílies i entorn.

El teatre, marc privilegiat per a l'aprenentatge de la convivència, també combina múltiples coneixements propis de l'educació formal i no formal. CaixaEscena afavoreix aquesta combinació de manera oberta i adaptable a contextos diversos, i fa coincidir el món del teatre i el de l'educació.

Quan comença el curs, l'Obra Social "la Caixa"  posa a l'abast dels centres inscrits uns recursos educatius que es poden fer servir per a l'activitat teatral de tot el centre. La inscripció i els materials són gratuïts.

També al llarg del curs hi ha un servei de suport i seguiment dinamitzat per experts que permet tota mena de consultes i intercanvis d'informació juntament amb un treball en xarxa.

www.caixaescena.org

Els Encontres CaixaEscena. Tallers de formació i suport teatral.

La imatge, com a punt de partida:
podem explicar una història de 5 minuts a partir d'una imatge? Amb aquest pretext i per treure el potencial interpretatiu dels alumnes, CaixaEscena ofereix l'Encontre d'una jornada on es treballaran les tres disciplines bàsiques: veu, moviment i interpretació.
La dinàmica dels tallers permetrà, alhora, desenvolupar la imaginació i creativitat dels nois i noies, per trobar el seu caràcter i fugir dels estereotips; aprendran les possibilitats que els dóna el cos i reforçaran el treball en equip.

Taller de veu:
Amb tècniques vocals per a la projecció de la veu, l'articulació i l'expressivitat quan parlem, el ritme, com diem el text, com podem transmetre emocions amb la veu i com la podem transformar per caracteritzar el nostre personatge.

Taller de moviment:
Prendrem consciència del nostre cos, de com parla i de les seves possibilitats de transformació per crear un personatge, la importància que el gest sigui petit o gran, i com expressar amb el cos tant si parlem com si no.

Taller d'interpretació:
Improvisarem escenes de construcció del personatge i veurem com es relaciona amb els altres personatges, quin caràcter i quines emocions té i com hi podem jugar.

Cloenda:
Al final de la jornada hi haurà un moment dedicat a compartir amb els alumnes la feina feta. Cada grup tindrà ocasió de representar una d'aquestes tres petites escenes davant dels companys dels altres grups i veure també els diversos resultats. Cada grup triarà lliurement l'escena que vol representar.


A càrrec de:

Egos Teatre

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: