CONFERÈNCIA

Els gran mites de la tecnologia: de la neutralitat a la ideologia de la innovació

Forma part de: L'era digital. Transformacions, mites i malestars


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Girona 

Dimarts 10 d'octubre de 2017

 • Adreça:

  Carrer Ciutadans, 19, 17004 Girona, Girona

 • Horari:

  Dimarts 10 d'octubre, a les 19 h

 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

Vivim en una cultura tecnològica. No tan sols els artefactes tècnics són cada vegada més presents en la nostra vida quotidiana, sinó que la innovació tecnològica és el centre de molts discursos i objecte de nombroses proclames. Malgrat això, les idees dominants sobre la tecnologia i la innovació són plenes de mites i idees profundament errònies: des de la neutralitat dels artefactes fins al determinisme tecnològic, l'imperatiu tecnològic, la preeminència de la innovació sobre l'ús o la visió de la tecnologia com a ciència aplicada. En aquesta conferència desmuntarem aquests mites examinant-ne exemples concrets i oferint una imatge alternativa de la tecnologia i de la seva dinàmica social.
Eduard Aibar és professor als Estudis d'Arts i Humanitats de la UOC i director del grup de recerca sobre Open Science and Innovation de la UOC. Actualment lidera un projecte de recerca sobre la relació entre ciència i producció col·laborativa (peer production). És doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona. És especialista en estudis de ciència i ha estat professor associat al Departament de Lògica, Història i Filosofia de la Ciència de la UB. Ha estat vicerector de Recerca de la UOC, director de l'Internet Interdisciplinary Institute, director del programa de doctorat en Societat de la Informació i del Coneixement i president de la Comissió de Doctorat de la UOC.


Altres activitats del cicle "L'era digital. Transformacions, mites i malestars"
  • CONFERÈNCIA

   Et quedes sense mòbil!

   CaixaForum Girona. Dimarts 24 d'octubre de 2017

   Analitzarem la diversitat de maneres d'establir normes i pautes familiars per controlar l'ús que els adolescents fan de la tecnologia, i les diferències que trobem segons la classe social.

  • 4.00 €
  • Entrades
En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: