Luca Parmitano, el somni de viure a l'espai


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dimecres 10 de maig de 2017

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimecres 10 de maig, a les 19 h

 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

 • Preu:

  Quatre euros

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Conferència en anglès, amb traducció al català i al castellà

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

El 2013 aquest italià, membre del cos d'astronautes europeus, va viatjar durant 167 dies a l'Estació Espacial Internacional (EEI) juntament amb el comandant rus Fiódor Iurtxikhin i l'astronauta nord-americana Karen Nyberg en l'àmbit de la missió Volare. Va fer més de vint experiments científics i dues activitats extravehiculars (EVA, per les sigles angleses), els anomenats "passejos espacials". Un "somni fet realitat", segons explica Parmitano mateix.
En aquesta conferència, Luca Parmitano t'explicarà la seva extraordinària experiència a bord de l'EEI, els reptes presents i futurs del vol espacial tripulat, els secrets de la missió Volare, la ciència i la tecnologia de l'exploració de l'espai, des del moment del llançament fins a l'entrada a l'atmosfera gairebé sis mesos després. "El cos triga dues setmanes per adaptar-se a una condició de microgravetat, i cal entrenar almenys dues hores al dia", explica l'astronauta, que també és un aficionat de l'esport extrem a la Terra.
Durant un dels passejos espacials, Luca va patir un dels accidents més greus que poden ocórrer a l'espai. El casc se li va emplenar inexplicablement de més d'un litre d'aigua, fins a perjudicar-li la visibilitat, la respiració i la possibilitat de comunicar-se amb la tripulació a l'interior de l'Estació Espacial. "Durant l'EVA era molt conscient que només un cable de seguretat em separava del buit sense fi de l'espai profund."
Luca podria tornar a volar el 2019. La decisió es prendrà abans de l'estiu.

A càrrec de: Luca Parmitano, pertany al cos d'astronautes europeus de l'ESA (Agència Espacial Europea)

Conferència amb la col·laboració de l'Agència Espacial Europea (ESA) i  de l'Institut Italià de Cultura (IIC)


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: