PROJECCIÓ

Marató Toy Story


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Vine disfressat del teu personatge favorit i optaràs a un premi molt especial! 

La primera pel·lícula de Pixar estrenada al cinema s'ha convertit avui en tot un clàssic de l'animació. Toy Story va suposar una revolució en el món de l'animació tal com es concebia en aquell moment: va ser la primera pel·lícula realitzada de manera exclusiva mitjançant imatges generades per ordinador. També les seves seqüeles no han deixat de sorprendre'ns tot aportant nous personatges, més aventures i nous avenços tecnològics i d'imatge.

Toy Story, dir. John Lasseter (1995), 81 min
Alguna vegada t'has preguntat què fan les joguines quan els infants no les veuen? Les joguines de l'Andy, un nen de sis anys, cobren vida quan ell no hi és. Quan un nou ninot més modern anomenat Buzz Lightyear entra a formar part del grup, en Woody, fins ara el vaquer preferit de l'Andy, veu amenaçat el seu primer lloc entre les joguines. L'aventura estarà servida quan en Buzz ""caigui"" per la finestra de l'habitació de jugar i en Woody i la resta de la colla de joguines l'hagin d'anar a buscar per tornar-lo a deixar al seu lloc abans que l'Andy no se n'adoni.

Toy Story 2, dir. John Lasseter, Ash Brannon, Lee Unkrich (1999), 88 min
Mentre l'Andy, el jove propietari de les joguines, marxa de campaments i deixa les joguines soles a casa, un col·leccionista de joguines roba en Woddy, al qual se li ha trencat un braç i no ha pogut acompanyar l'Andy. A casa del col·leccionista en Woddy descobreix que és una peça molt valuosa basada en una sèrie de televisió dels anys cinquanta de la qual també formen part la vaquera Jenny, el cavall Bullseye i l'explorador Stinky Pete. Juntament amb ells tres, serà venut per ser exposat a un museu de Tòquio. En Woddy està disposat a aquesta segona vida, mentre la resta de joguines de l'Andy, liderades per en Buzz, han preparat una expedició per rescatar-lo.

Toy Story 3, dir. Lee Unkrich (2010), 103 min
L'Andy ja s'ha fet gran i està a punt d'anar a la universitat. La seva mare li demana que abans de marxar de casa prengui una decisió respecte a què ha de fer amb les joguines i decideix donar-les. Les joguines arriben a una guarderia on, si bé en un principi són molt ben rebudes i fan bons amics (un gran moment àlgid és la coneixença de la Barbie i en Ken), l'ambient s'acaba enrarint i acabaran decidint fugir d'allí per buscar una vida més assossegada a recer d'algun infant que els tracti bé i jugui amb ells. Amb referències al Gran Germà de 1984 d'Orwell i La gran evasió, la pel·lícula és "la més adulta" de la trilogia.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: