EXPOSICIÓ

Mediterrani


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Tarragona 

Del 5 d'abril al 30 de juliol de 2017

 • Adreça:

  Carrer Cristòfor Colom, 2 (al costat de la Font del Centenari), 43001 Tarragona, Tarragona

 • Horari:

  De 10 a 20 h

CaixaForum Lleida 

Fins al 5 de març de 2017

 • Adreça:

  Av. Blondel, 3, 25002 Lleida, Lleida

 • Horari:

  Horari de visita de l'exposició: de dilluns a dissabte, de 10 a 20 h
  Diumenges i festius, d'11 a 14 h
  24, 26 i 31 de desembre, de 10 a 14 h
  25 de desembre i 1 i 6 de gener, tancat

 • Preu:

  Activitat oberta

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Inauguració de l'exposició: 13 de setembre, a les 19 h 

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

La riquesa i la diversitat del Mediterrani no tan sols té a veure amb la vida que habita a les seves aigües, sinó també amb la flora i la fauna que poblen les seves costes, marcades per una climatologia temperada. En aquesta exposició t'oferim una perspectiva àmplia del Mediterrani, com una àrea biològicament fascinant, tot i que, avui dia, diversos factors n'amenacen seriosament la sostenibilitat mediambiental.
La visita a l'exposició et permetrà conèixer quin ha estat el passat d'aquest mar, comprovar quin n'és el present i veure quins reptes se'ns plantegen per a la seva sostenibilitat pensant en el futur. Pel fet de ser un mar amb costes molt densament poblades, i per la mida i la capacitat de renovació limitada que té, actualment obté una de les taxes de contaminació i de perill d'extinció d'espècies més elevades del món.

La sostenibilitat del Mare Nostrum és, sens dubte, un repte important; visitar aquesta exposició et canviarà la manera de mirar el mar.


Activitats relacionades
  • CONFERÈNCIA

   Conèixer el nostre mar: el Mediterrani a un clic

   CaixaForum Tarragona. Dimecres 5 d'abril de 2017

   El primer pas per submergir-te al Mediterrani és una aproximació als aspectes físics, geogràfics i geològics que fan del Mediterrani un mar realment únic i un laboratori oceànic a petita escala. Sota el guiatge del Dr. Joaquín Tintoré, coneixeràs com el SOCIB, a través d'un sistema multiplataforma constituït per estacions costaneres, boies, planadors submarins, el radar HF SOCIB i el vaixell oceanogràfic SOCIB, monitora el Mediterrani occidental i proporciona, amb un sol clic, dades de gran interès i en temps real a investigadors, gestors ambientals i també a la ciutadania. També descobriràs com SOCIB és una ICTS (infraestructura científica i tècnica singular) compromesa a acostar la ciència a tota la societat, ja que divulga, a través del projecte Medclic: el Mediterrani a un clic (www.medclic.es), la informació que obté del Mediterrani i acosta la metodologia i les tecnologies utilitzades per l'oceanografia del segle XXI a tots els públics. I tot, amb la finalitat de fomentar l'interès pel coneixement i la conservació del mar Mediterrani i posar en valor una gestió de mars i costes basada en la innovació, el desenvolupament tecnològic i el coneixement científic.
   Joaquín Tintoré és doctor en Oceanografia Física, professor d'investigació del CSIC a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats i director de la ICTS SOCIB. La seva feina s'ha centrat en la comprensió del medi ambient marí i la gestió sostenible de les zones costaneres, partint de l'excel·lència científica i la transferència de coneixement a la societat. Entre el 1996 i el 2006 va ser director de l'IMEDEA (CSIC-UIB). També va ser director del primer Programa Nacional de Ciència i Tecnologia Marina, i sotsdirector del Comitè Marí Europeu de l'European Science Foundation (1996-1999). Va ser membre del Comitè Científic Assessor per a l'estudi de l'enfonsament del vaixell Prestige. L'any 2003 se li va atorgar el Premi Nacional d'Investigació Alexandre Malaspina de Ciències i Tecnologia dels Recursos Naturals.

  • Activitat oberta. Places limitades
  • VISITA COMENTADA

   Visita inaugural a la exposició Mediterrani

   CaixaForum Tarragona. Dimecres 5 d'abril de 2017

   Inauguració de l'exposició i visita guiada a càrrec de Javier Hidalgo, responsable de les exposicions de ciència de la Fundació Bancaria "la Caixa"

  • Activitat oberta. Places limitades
  • VISITA COMENTADA

   Visita comentada a l'exposició "Mediterrani"

   CaixaForum Tarragona. Del 6 d'abril al 30 de juliol de 2017

   Prepara't per experimentar i conèixer el Mediterrani com no havies fet mai per mitjà de la nostra visita guiada a l'exposició. Podràs endinsar-te en un banc de tonyines, observar l'evolució de la crisi salina o descobrir quins són els perills reals que amenacen el futur del nostre mar.

  • 3.00 €
  • Entrades
  • TEATRE

   En un racó del Mediterrani

   CaixaForum Tarragona. Diumenge 30 d'abril de 2017

   El Mediterrani és un mar tranquil, no gaire gran, a la seva llera hi viu molta gent de cultures molt diverses, però avui en dia la pressió humana posa en perill la  supervivència dels peixos, plantes, i altres éssers que hi viuen.

  • 6.00 €
  • Entrades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: