EXPOSICIÓ

Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?

Visita lliure

Megatendències

Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

El futur, com se sol dir, és on passarem la resta de les nostres vides. Per això, el que pugui passar en el futur ha atret poderosament la imaginació dels éssers humans al llarg de tots els temps. Però, es pot predir realment el futur? Afortunadament, avui dia disposem dels coneixements i el mètode necessaris per poder fer prediccions raonables sobre com pot ser el demà. La tècnica que utilitzem, basada en el mètode científic, s'anomena prospectiva.

En aquesta exposició, sota el guiatge de les grans obres literàries i cinematogràfiques de ciència-ficció, ens llançarem a l'aventura d'explorar com pot ser el nostre futur. Descobrirem en què consisteix i com treballa la prospectiva, i analitzarem les anomenades megatendències, és a dir, els grans canvis que tenen lloc lentament i que influeixen d'una manera decisiva en la societat, fins a determinar-ne l'evolució. Concretament, ens centrarem en les prediccions que fan els analistes sobre com pot evolucionar el món en els àmbits socials, mediambientals i tecnològics al llarg del segle XXI, i reflexionarem sobre les promeses i els reptes que el futur ens presenta.

Aquesta exposició es basa en el document The European Environment. State and Outlook 2010. Assessment of Global Megatrends, de l'European Environment Agency.


Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: