EXPOSICIÓ

Ming. L'imperi daurat


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Zaragoza 

Fins l'11 de juny de 2017

  • Adreça:

    Av. José Anselmo Clavé, 4, 50004 Zaragoza, Zaragoza

  • Horari:

    Fins l'11 de juny, de 10 a 20 h

  • Promocions:

    50 % de dte. clients CaixaBank

  • Reserves:

Pestañas principales

La dinastia Ming va dominar la Xina durant 276 anys. Entre el 1368 i el 1644, setze emperadors de la família Zhu van governar una població que va augmentar fins a prop de 175 milions. Al llarg d'aquest període dinàstic, la Xina va assolir una gran prosperitat i va guanyar fama a Europa com a proveïdora d'articles de luxe i com un lloc ple de misteri. La combinació de riquesa i influència exterior va generar al si de la societat Ming unes tensions que van transformar la Xina per sempre.

En xinès, Da Ming significa ‘gran resplendor'. A més, el regnat de cadascun dels emperadors es va conèixer amb un nom especial, triat per descriure el seu caràcter particular. Així, l'època del primer emperador, Zhu Yuanzhang, del 1368 al 1398, va ser coneguda com el període Hongwu, que significa ‘extraordinàriament marcial', una denominació que revela els orígens militars dels Ming, que van derrocar la dinastia Yuan, establerta pels mongols l'any 1271.

La defensa davant d'una altra possible dominació estrangera, en especial procedent del nord, va marcar el tarannà de la dinastia Ming. Per evitar-la es consideraven essencials un poder central fort, unes comunicacions eficients i grans exèrcits. Es requeria així mateix un retorn als valors tradicionals xinesos de la família, l'educació, la cultura, la jerarquia i l'estabilitat social.

Tanmateix, altres forces van entrar en joc: d'una banda, l'augment del comerç, afavorit per l'arribada d'argent estranger del Japó i l'Amèrica del Sud, va posar en dubte l'odre establert; de l'altra, la població va augmentar, les ciutats van créixer i va sorgir una nova "cultura del consum" entre la classe comerciant emergent. Les certeses del passat van començar a trontollar.

Amb "Ming. L'imperi daurat" el públic espanyol tindrà l'oportunitat de conèixer l'art i la cultura d'aquesta dinastia més enllà de l'emblemàtica porcellana blanca i blava. Els visitants descobriran els grans avenços artístics, socials i econòmics que permeten definir el període de govern de la dinastia Ming com l'imperi daurat de la història xinesa. Durant gairebé tres segles, setze emperadors Ming van governar sobre una població que va passar de 65 a prop de 175 milions i que va viure el desenvolupament d'un sistema imperial complex, l'ampliació de les estructures socials i l'impuls de l'economia i la cultura del consum. Aquest mandat llarg i estable va aportar una base sòlida per a la creativitat i el progrés social, que van conduir a les transformacions artístiques, socials i econòmiques excepcionals que s'analitzen en aquesta gran exposició.

La mostra inclourà més de cent objectes de les impressionants col·leccions del Museu de Nanjing, com ara singulars ceràmiques Ming, pintures d'alguns dels artistes més prestigiosos de l'època, joies exquisides, tèxtils i obres d'esmalt, dauradura i porcellana que mai no s'han vist a Espanya. Com afirma el director adjunt del Museu de Nanjing, Lumin Huang, "són tresors nacionals realment excepcionals i molts d'ells no havien sortit de la Xina abans d'aquesta exposició".


A càrrec de:

Exposició produïda per l'Obra Social "la Caixa" i organitzada per Nomad Exhibitions en associació amb el Museu Nanjing

Coorganitzat per:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: