TALLER

Nit Jove. Nit dels drones

Demostracions en viu de vols de drones i de les seves aplicacions


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Submergiu-vos en les tecnologies del futur que, amb els nostres millors enginyers aeronàutics, s'estan gestant avui. Un esdeveniment perquè gaudiu de la creativitat que es pot desenvolupar amb les tecnologies més avançades.

Demo drone. De la mà d'HEMAV –empresa instal·lada a la incubadora ESA BIC Barcelona, de l'Agència Espacial Europea, a l'edifici RDIT del Parc UPC al campus del Baix Llobregat, a Castelldefels–, descobrireu què és un dron a través de la projecció de les imatges que capti l'aparell quan sobrevoli una plantació i coneixereu els diferents estats vegetatius d'un cultiu a partir de dades que l'ull humà no és capaç de veure.

En aquest mòdul, el Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia, vinculat a l'ESAB de la UPC, exposarà com els sensors hiperespectrals d'aquests aparells permeten extreure informació per obtenir una agricultura més sostenible. A més, el grup de recerca Ícarus, vinculat a l'EETAC de la UPC, exposarà diversos projectes, com per exemple els de detecció de plagues de meduses, de mesurament de nivells de radioactivitat i, fins i tot, de vigilància d'incendis.

Projects drone. Aquest mateix grup de recerca de l'EETAC, del campus del Baix Llobregat de la UPC, oferirà demostracions en temps real del simulador RAISE (RPAS-ATC Integrated Simulation Environment) per a la integració dels sistemes no tripulats amb la resta d'usuaris de l'espai aeri. Simularà la interacció entre els controladors aeris i els pilots.

HEMAV també serà l'encarregat de dur a terme part del segon mòdul amb la projecció del vídeo del projecte Ranger Drone Project, fet conjuntament amb estudiants de la UPC, on s'explicarà com funciona l'eina per detectar els caçadors furtius d'elefants i rinoceronts als parcs nacionals africans.

Play drone. D'altra banda, tindreu la possibilitat de pilotar un dron, a través d'una tauleta, per un circuit amb obstacles. Participeu al concurs del nostre Facebook o del Carnet Jove per assegurar-vos l'entrada al pilotatge (activitat per a nois i noies de 14 a 29 anys).

Become a drone engineer. A l'exposició, també s'hi podrà trobar un estand de la UPC amb informació sobre els estudis que s'ofereixen al campus del Baix Llobregat de la universitat.

Per acabar la jornada, els assistents podran gaudir d'un espai chill out, on es posarà el punt final a la Nit Jove.

 

El museu estarà obert fins a les 12 de la nit.

 

Més informació: www.upc.edu


Recursos multimèdia
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: