Cicle

Nit dels Museus a CosmoCaixa


Pestañas principales

CosmoCaixa se suma a la Nit dels Museus amb una programació especial que et permetrà gaudir d'una observació astronòmica en directe, repassar la vida i els èxits del científic Feynman en diferents espais de CosmoCaixa i més activitats.

ESPECTACLE Feynman

T'endinsaràs en la figura de Richard Feynman, en el centenari del seu naixement.

Podràs veure de forma teatralitzada en diferents espais de Cosmocaixa els fets rellevants de la seva biografia i les seves aportacions científiques, especialment en l'àmbit de la nanotecnologia. En tractarem la infància, el primer amor, la malaltia de la seva dona, el projecte Manhattan, els seus diagrames, els viatges al Brasil, les noves dones i el naixement dels seus fills, la lectura Plenty of room at the bottom, la quàntica, el Nobel, la docència, l'art, l'accident del Challenger, la bellesa de la ciència, etc.

TALLER Observació astronòmica

Nit d'observació del firmament. Sota el guiatge d'aficionats i especialistes de l'Agrupació Astronòmica de Barcelona, tindràs l'oportunitat d'observar amb prismàtics i telescopis els astres visibles quan es pongui el Sol.

Venus i Júpiter es podran veure des de primera hora de la tarda, i per als qui ens acompanyin fins a ben entrada la nit, Saturn serà visible.

A més, durant l'observació, i sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, els experts t'ajudaran a reconèixer estrelles dobles i objectes del cel profund (cúmuls, nebuloses...), a descobrir com es fa servir un planisferi i a observar els diferents tipus d'astres.

A càrrec d'ASTER

PLANETARIS

Aquesta nit tan especial també podràs presenciar una programació continuada de PLANETARIS en sessions continuades per a tots els públics, cada hora des de les 19 h.

TALLER Posa el teu nom en colors

Els més petits també podran aprendre a fer una xapa amb el seu nom en colors en un taller específic per a això.

TALLER Empremtes de la llum

I els nens una mica més grans podran aprendre moltes coses sobre la llum en el taller "Empremtes de la llum".


Activitats del cicle
  • TALLER

   Posa el teu nom en colors

   CosmoCaixa Barcelona. Dissabte 19 de maig de 2018

   Descobreix com pots escriure el teu nom a partir de la taula periòdica creada per Eugènia Balcells, basada en els colors que formen la llum.

  • Activitat oberta. Places limitades
  • TALLER

   Les empremtes de la llum

   CosmoCaixa Barcelona. Dissabte 19 de maig de 2018

   En aquest taller pretenem descobrir "les empremtes de la llum", és a dir, la informació física que s'amaga dins de la llum que ens arriba dels diferents objectes que ens envolten.

  • Activitat oberta. Places limitades
  • TALLER

   Observació astronòmica

   CosmoCaixa Barcelona. Dissabte 19 de maig de 2018

   Amb prismàtics i telescopis, quan es pongui el Sol, podràs veure Venus i Júpiter, i per als que ens acompanyin fins a ben entrada la nit Saturn també serà visible. A més, durant l'observació, i sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, els experts t'ajudaran a reconèixer estrelles dobles i objectes del cel profund.

  • Activitat oberta. Places limitades
  • ESPECTACLE

   Fantàstic Físic Feynman

   CosmoCaixa Barcelona. Dissabte 19 de maig de 2018

   Podràs veure de manera teatralitzada els fets rellevants de la biografia de Richard Feynman i de les seves aportacions científiques, especialment en l'àmbit de la nanotecnologia.

  • Activitat oberta. Places limitades