Cicle

NITS D'ESTIU 2014


Pestañas principales

Dimecres 2, 9, 16 i 23 de juliol i 6, 13, 20 i 27 d'agosto| 20.00 i 21.15 h

Paraules a la riba (del mar de sorolla)
Una aproximació a l'exposició "Sorolla. El color del mar". Amb Lali Álvarez, poeta, i Ada Vilaró, performer. Una poeta que escriu a partir de les teves paraules. Les teves paraules que neixen inspirades pels mars de Sorolla. Cada quadre, una atmosfera. Un viatge a través de l'exposició, on no només seràs inspirat, sinó que seràs inspirador.   

Cada dimecres de juliol i agost | 20.15 i 21.30 h
De pressa!
Una experiència sobre el temps en què l'espectador és protagonista.  

Dimecres 2 i 9 de juliol
20.00 i 22.00 h

El musical participatiu. CONCERT
Espectacle participatiu amb un cor d'uns 150 cantaires, que hauran estat assajant durant les setmanes prèvies als concerts, una orquestra composta per vuit músics i dos cantants solistes, primeres figures del món del teatre musical autòcton. Un recorregut per la història del teatre musical des dels orígens fins a avui dia, a partir de fragments musicals emblemàtics dels compositors més importants del gènere: Gershwin, Rodgers, Bernstein, Sondheim, Kander, Webber i Schönberg, entre molts altres.  
Participants individuals
Conjunt instrumental
Solistes vocals
Óscar Peñarroya, direcció musical
Xavier Casan, direcció escènica
Nova proposta per endinsar-vos en les grans produccions que ha donat el teatre musical en els darrers temps. Mariona Castillo i Jordi Vidal, solistes vocals Óscar Peñarroya, direcció musical, i Xavier Casan, direcció escènica

21.00 h
Cinema a dues mans. CONCERT
L'espectador s'acostarà a la música del cinema des del punt de vista del compositor. S'interpretaran peces de les pel·lícules més reconegudes. A càrrec de: Xavier Torras, músic i compositor      

Dimecres 16 de juliol 
20.30 h
La Força. TEATRE

Espectacle protagonitzat per persones amb discapacitat intel·lectual i dirigit per Glòria Rognoni.

21.00 h
Waiting time / Wasting time. INTERVENCIÓ SONORA

Fito Conesa musicalitza els temps d'espera com a estratègia evasiva i proposa una manera de rendibilitzar el temps perdut. Fito Conesa, amb la col·laboració de Kludge

22.00 h
Actress. CONCERT D'ELECTRÒNICA
 

Dimecres 23 de juliol  
Nits de Circ. MOSTRA

Mostra d'una selecció dels treballs més destacats dels alumnes d'especialitat (corda llisa, trapezi, diàbolo, equilibris acrobàtics, pal xinès) de l'Escola de Circ Rogelio Rivel.Aquests treballs es presenten amb el propòsit de donar a conèixer la tasca d'aquests joves artistes.
Carrers modernistes: 19.00 i 22.15 h
Vestíbul: 19.30 i 20.45 h
Pati anglès: 20.00 h
Auditori: 21.00 h  

Dimecres 30 de juliol
20.00 h
Best of you. DANSA
Una peça de música i dansa en què els tres intèrprets viatgen per una partitura de tensions acumulades mentre busquen, amb bones intencions, l'alleujament.
La Intrusa: Virginia García i Damián Muñoz Clara Peya, piano

21.30 h
Ray Lema. CONCERT

Un dels artistes més innovadors i creatius d'Àfrica, passant dels enclavaments tribals del Zaire als carrers electritzants d'Europa.      

Dimecres 6 d'Agost
20.00 i 22.00 h
La gent: el cor de l'òpera. CONCERT

El cor, a les òperes romàntiques, esdevé un personatge més, una figura amb qui els cantants solistes parlen, amb qui es barallen, a qui guien, o amb qui, simplement, conviuen, però que sempre és present. Camperols, caçadors, burgesos rics, o gent senzilla sense un ral, sacerdots i religiosos, esclaus, soldats i guerrers de tota mena, proscrits, bandolers, gitanos, pescadors... La gent. Tota la gent. Rics i pobres, poderosos i pelacanyes, feliços i desgraciats. Tots. Tots tenen en l'òpera el seu cor.  
Escoltarem obres de Bellini i Puccini, entre altres.
Escoltarem obres de Verdi, Puccini i Wagner, entre altres.
Presentació a càrrec de Marcel Gorgori  

Dimecres 13 d'Agost
20.30 h
Caleidoscopi. PARAULA I MÚSICA

Espectacle on José María Micó recita els seus poemes i Marta canta cançons de Micó.
A càrrec de Marta i Micó

22.00 h
Shlohmo. CONCERT D'ELECTRÒNICA
 

Dimecres 20 d'Agost
Nits de circ. MOSTRA (vegeu activitat del 23 de juliol)  

Dimecres 27 d'Agost
20.00 h
Intensament Vinyoli. PARAULA
Una meravellosa confluència de poesia i música que ret homenatge al centenari del naixement de Joan Vinyoli, figura cabdal de les lletres catalanes. L'exquisida i càlida guitarra de Toti Soler es combina amb la paraula intensa i punyent de l'actor Joan Massotkleiner, endinsant-se en un recorregut únic i vibrant pels infatigables versos de l'excels poeta que evoquen les arrels, l'amor i el desamor, la soledat i el coneixement. Acompanyat de la deliciosa veu de Gemma Humet, Toti Soler reviu poemes de Vinyoli musicats pel seu pare, Jordi Soler Bachs, i per ell mateix.
Joan Massotkleiner, veu
Toti Soler, música i guitarra
Amb la participació de Gemma Humet

21.30 h
Trivium Klezmer. CONCERT

Magnífics músics amb una particular manera d'entendre el klezmer: virtuosisme, passió i disbauxa sense abandonar l'emoció i la sensibilitat.