TALLER

Observació astronòmica: 11 d'agost

Nit de Perseids i planetes


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dissabte 11 d'agost de 2018

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dissabte 11 d'agost, de 20 a 24 h
 • A càrrec de:

  Agrupació Astronòmica Sabadell

Pestañas principales

Els Perseids són una pluja de meteors que té lloc cada any en ple estiu i que també es coneixen com a Llàgrimes de Sant Llorenç perquè ocorren al voltant del dia en què es festeja aquest sant (el 10 d'agost). Per això, la nit de l'11 d'agost celebrarem una sessió d'observació per veure aquests meteors i també quatre planetes, Venus, Júpiter, Saturn i Mart, que en aquestes dates es troben ubicats en una línia (l'eclíptica) que travessa el cel d'oest a est passant pel sud. Un autèntic espectacle de planetes brillants!

Des de la plaça de la Ciència de CosmoCaixa us ajudarem a identificar cadascun d'aquests planetes a simple vista, i també els podrem observar a través del telescopi perquè els inspeccioneu amb detall. Mentre espereu el torn d'observació, no us oblideu de romandre alerta i mirar el cel amb atenció: en qualsevol moment un Perseid fugaç (la pluja d'estels pren el nom de la constel·lació d'on sembla que provenen els meteors, Perseu) ens pot sorprendre amb una sobtada aparició.


Activitats relacionades
  • TALLER

   Observació astronòmica eclipsi total de Lluna: 27-7

   CosmoCaixa Barcelona. Divendres 27 de juliol de 2018

   No et perdis aquesta oportunitat: el divendres 27 de juliol vinent hi haurà un eclipsi total de Lluna, observable des de Barcelona. Des de CosmoCaixa el seguirem amb tot el detall.

  • Activitat oberta. Places limitades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: