CONFERÈNCIA

Oceà Àfrica. El repte d'informar des d'un continent silenciat

Forma part de: Trobades amb compromís


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Barcelona 

Dimecres 25 de gener de 2017

 • Adreça:

  Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8., 08038 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimecres 25 de gener, a les 19 h

 • A càrrec de:

   
   
 • Promocions:

  50% de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

Xavier Aldekoa és llicenciat en Periodisme i etern estudiant de Ciències Polítiques. Amant de les maletes improvisades i d'obrir bé els ulls a l'hora de viatjar, té una predilecció especial per l'Àfrica i la seva gent. Amb poc més de vint anys va viatjar per primera vegada al continent i l'any 2009 va establir la seva residència a Johannesburg, Sud-àfrica. Els últims anys ha cobert múltiples conflictes i temes socials a Somàlia, la República Democràtica del Congo, el Sudan de Sud, Angola, Mali, Zimbàbue i més de 35 països africans.
És corresponsal de La Vanguardia a l'Àfrica i fa reportatges de televisió per a diferents mitjans (Al Jazeera, La Sexta, TV3, 8TV o TeleSUR). També col·labora amb altres diaris, revistes (Mundo Negro, Foreign Policy en castellà) i ràdios com Cadena SER, Cope, Radio Euskadi o Rac1. En aquesta última, cada dimarts fa la secció setmanal "Sons d'Àfrica", al programa No ho sé de Joan Maria Pou.  
És autor del llibre Océano África (Editorial Península, 7a edició) i cofundador de la revista de periodisme internacional 5W i de la productora social i independent Muzungu. Li han concedit els premis X Memorial Joan Gomis de periodisme solidari, VI Letras Enredadas i el Bona Premsa a la millor sèrie de reportatges sobre l'Àfrica. El 2016 va ser finalista del prestigiós Premi Cirilo Rodríguez al millor corresponsal o enviat especial d'un mitjà espanyol.
 

A càrrec de:

Xavier Aldekoa, periodista freelance a l'Àfrica

Altres activitats del cicle "Trobades amb compromís"
  • CONFERÈNCIA

   Dones en conflicte

   CaixaForum Barcelona. Dimecres 22 de febrer de 2017

   Les dones pateixen d'una manera especial en les situacions de conflicte. En molts països, el cos de la dona és un camp de batalla en el qual la violació es fa servir com a arma de guerra. Els conflictes posen les dones en una situació molt vulnerable davant la pobresa i la destrucció de les seves llars. El 49 % de les persones refugiades al món són dones, segons l'Alt Comissionat de l'ONU per als Refugiats. Però, més enllà de ser considerades només com a víctimes, les dones reclamen un paper de lideratge social i ser part fonamental de les polítiques de pau, desenvolupament i seguretat. I, per això, el treball i l'activisme d'aquestes dones s'ha de tenir en compte en la presa de decisions respecte de la prevenció i la resolució de conflictes.

  • 4.00 €
  • Entrades
Activitats complementàries
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: