Origen i evolució de l'univers

Forma part de: Des d'un indret del cosmos


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

L'univers que coneixem va sorgir d'una fluctuació quàntica fa uns 13.800 milions d'anys. La física actual ens permet estudiar les condicions de l'univers primitiu i la seva evolució fins als nostres dies. En aquesta conferència descriurem les diferents fases d'aquesta evolució, la formació dels elements, la formació de les galàxies i de les grans estructures que observem avui dia, i posarem en context les condicions en què va sorgir la vida fa 3.500 milions d'anys. També abordarem els efectes de la matèria i de l'energia fosques sobre l'expansió de l'univers, i les perspectives sobre el seu futur.

A càrrec de:

José Miguel Mas Hesse. Doctor en Astrofísica per la Universitat Complutense, especialitzat en l'estudi de la formació estel·lar en galàxies i en el desenvolupament d'instrumentació espacial. Director del Centre d'Astrobiologia i coordinador espanyol de la Xarxa de Difusió de l'Observatori Austral Europeu (ESO).

 


A càrrec de:

José Miguel Mas Hesse. Director del Centre d'Astrobiologia, CSIC-INTA

Altres activitats del cicle "Des d'un indret del cosmos"
  • A la recerca d'una altra Terra

   CaixaForum Palma. Dilluns 29 d'octubre de 2018

   Ignasi Ribas, director de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya

   (IEEC), farà un repàs als mètodes científics que ens permeten descobrir exoplanetes, i en descriurà les troballes més espectaculars.

  • 4.00 €
  • Forats negres, observant el que és invisible

   CaixaForum Palma. Dijous 4 d'octubre de 2018

   Mitjançant els nous telescopis i amb els innovadors desenvolupaments teòrics, els forats negres han passat de ser divertiments intel·lectuals a objectes astronòmics fascinants, capaços de distorsionar l'espai i el temps al seu voltant.

  • 4.00 €
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: