PROJECCIÓ

Cars i Ocellets

Pixar


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Ocellets (For the Birds), dir. Ralph Eggleston (2000), 3 min

Ocellets (també conegut com a Vol d'ocells, especialment a l'Amèrica Llatina) va acompanyar Monstres, SA en l'estrena en cinemes l'any 2001, i va guanyar l'Oscar al millor curtmetratge el 2002.

Tot sembla indicar que els ocellets que s'han apostat en un cable d'alta tensió passaran un dia agradable i sense grans contratemps…, fins que un company "de gran grandària" desitja unir-se al grup. Per descomptat, no estan disposats al fet que algú tan diferent d'ells se'ls uneixi, per la qual cosa comencen a burlar-se'n. Però el nou ocell no tem les burles i decideix plantar-se també al cable.

Ralph Eggleston, animador i dissenyador d'art habitual en nombroses produccions de Pixar, va dirigir aquest curtmetratge, que després va obtenir un petit i particular homenatge a la pel•lícula Cars: en una de les escenes en què en Llamp McQueen va camí de Califòrnia per competir a la carrera es poden veure els ocellets d'aquest curtmetratge.


Cars (Cotxes), dir. John Lasseter i Joe Ranft (2006), 117 min

En Llamp McQueen (un cotxe de carreres novell de color vermell) és un dels aspirants a guanyar la prestigiosa Copa Pistó i, a més, té tot el que havia somiat: ganes, fama i fortuna. Quan, de camí cap a Califòrnia per participar a la carrera que li donarà el triomf, queda atrapat accidentalment en un poblet perdut de la polsegosa Ruta 66, el nostre cotxe protagonista aprendrà que no tot a la vida es basa en l'arrogància i l'èxit. A l'apartat i avorrit poble de Radiador Springs, un altre turístic enclavament dins de la Ruta 66, en McQueen començarà a veure les coses de manera diferent i a trobar-se amb personatges que no són el que realment semblen. Però aconseguirà arribar a temps per preparar la carrera?

Curiosament, Cars amaga una de les anècdotes potser més tristes i també més casuals de la història de Pixar. La pel•lícula està dedicada al seu codirector, Joe Ranft (la dedicatòria apareix just abans de l'inici dels títols de crèdit), que va morir en un accident automobilístic durant la producció del film. Una altra curiositat sorprenent és que tant Michael Schumacher com Fernando Alonso (eterns pilots rivals de Fórmula 1) van fer uns cameos respectius cap al final de la pel•lícula.

Cars va guanyar el Globus d'Or a la millor pel•lícula d'animació el 2006, i també va ser nominada a dos premis Oscar de Hollywood, el de millor pel•lícula d'animació i el de millor cançó.
 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: