ESPECTACLE

Paraules a la riba (del mar de Sorolla) +8

Una aproximació poètica i participativa a l'exposició (activitat familiar)


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Tarragona 

Dissabte 4 de març de 2017

  • Adreça:

    Carrer Cristòfor Colom, 2 (al costat de la Font del Centenari), 43001 Tarragona, Tarragona

  • Horari:

    Dissabte 4 de març, a les 17.30 h

  • Promocions:

    50% de dte. clients CaixaBank

  • Reserves:

Pestañas principales

Un viatge a través de l'exposició, on no només seràs inspirat, sinó que seràs inspirador.

La poeta Lali Álvarez Garriga improvisa poemes a la carta, per primera vegada a Lleida, acompanyada de l'actriu Diana Pla Solina, i convida tots els participants de l'activitat a mirar les obres de Sorolla d'una manera nova i a facilitar-li les paraules per inventar al moment poesies que les incloguin.

Paraules a la riba (del mar de Sorolla) és un itinerari teatralitzat que simula un viatge cap a la inspiració que la poeta recuperarà per mitjà de l'obra de Sorolla, però, sobretot, per mitjà de les paraules dels nens.

FITXA ARTÍSTICA

Idea i direcció: Lali Álvarez

Intèrprets: Poeta, Lali Álvarez Garriga. Viatgera, Diana Pla Solina.

Espai Escènic: Míriam Herrerías

CURRÍCULUMS

Lali Álvarez Garriga, Barcelona, 1980 Va estudiar filosofia a la Universitat de Barcelona, realització d'audiovisuals a l'IES La Mercè i direcció escènica i dramatúrgia a l'Institut del Teatre de Barcelona.

Després d'un estiu improvisant poemes, el 2005 va escriure un parell de poemaris, Adéu a l'illa i Fin, i va engegar el Poematón, una instal•lació de carrer on improvisa poemes a la carta amb les paraules suggerides pels espectadors, amb el qual fa gires des del 2006.

Actualment participa en la Cia. Amantis en la creació de l'espectacle SOM, al laboratori de creació dins de Fira Tàrrega 2014, i és membre de l'equip de coordinació artística del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou.

Ha participat amb Búbulus Dansa en l'espectacle Que corra el aire, com a directora, dramaturga i intèrpret. Ha estat membre de la Companyia Prisamata fins al 2013, com a ajudant de direcció en els muntatges Sé de un lugar i Els desgraciats, i participa en el procés de creació de Jo mai, del qual signa la traducció.

Com a autora i directora du a terme els espectacles següents, de petit format i teatre d'objectes: El que comença amb un mantra inventat, Guns & dolls, o el dia que vaig ser gran, 15+1, Susurros. ¿A ti quién te ha dicho que la guerra se ha acabado?, Preludi a la fi del món, M'he trobat Shabana Rehman o L'estranya existència de Rita Costello.

Signa també dramatúrgies per a altres col•lectius, com T'he somniat; Rodoreda, adaptació teatral d'una selecció de contes i poemes de l'autora per a l'AIET; La ventafocs ja no espera, adaptació del clàssic per a La A Teatre, o Instrucciones para John Howell, a partir del conte homònim de Julio Cortázar, per a la Companyia Noctámbulos.

Diana Pla i Solina (Barcelona, 1991) va començar al món del teatre, juntament amb Núria Solina, Quimet Pla i Oriol Pla, amb espectacles com Andante con moto, Quatre fustes i un paper i El general Bum-Bum, creacions de Teatre Tot Terreny, companyia amb la qual continua actualment. El 1997 va participar com a actriu en la pel•lícula Andorra entre el torb i la Gestapo, dirigida per Lluís M. Güell.

Míriam Herrerías Postgraduada en disseny d'espais escenogràfics a l'Escola Superior de Disseny BAU, i tècnica superior en arts plàstiques i disseny en arquitectura efímera a l'Escola d'Art d'Olot, ha estat directora d'art en diferents curtmetratges, entre els quals destaca El muerto, d'Albert Folk, i en publicitat.

En arts visuals ha estat comissària i directora artística de l'exposició Unmetrequadrat (1M2), projecte europeu Ciutats 3.0, convidat al festival d'art contemporani Ingràvid 2010, i Negre sobre negre, dins del cicle Temps de Paraules, Olot Negre, a l'espai expositiu Sala15 d'Olot.


Activitats complementàries
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: