PROJECCIÓ

Up i Parcialment ennuvolat

Pixar


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Parcialmente nublado (Partly Cloudy), dir. Peter Sohn, 6 min, castellano

Tots sabem que els bebès humans i els cadells dels animals no neixen, sinó que els porten les cigonyes. Així doncs, d'on surten, qui els crea? Seguim els passos de multitud de cigonyes que solquen els cels deixant a cada casa, gàbia o selva els petits en mans dels seus pares… i les seguim després tornant al seu punt d'origen, els núvols, on es fabriquen els bebès i els cadells. Però és clar, qui fabrica i transporta els animals, diguem, una mica més difícils i perillosos, com ara taurons, cocodrils, eriçons, etc.? Allà, al fons, veiem un núvol més gris, més trist, i volant cap a ella, una de les cigonyes més escanyolides i demacrades del grup.

El curt Parcialment ennuvolat va acompanyar Up en l'estrena a les cartelleres de cinema, i també en el llançament en vídeo. És el primer treball com a director de Peter Sohn, reconegut animador i actor de veu de Pixar, i també es va fer mitjançant tecnologia 3D, com Up.

 

Up, dir. Pete Docter, Bob Peterson (2009), 96 min, catalán

En Carl Fredricksen, venedor de globus, és un solitari vidu de 78 anys sense fills que, un bon dia, decideix donar un nou rumb a la seva avorrida vida i emprendre l'aventura que mai no va poder fer quan vivia la seva dona, l'Ellie. Lligant casa seva a centenars de globus, emprendrà un viatge que el portarà fins a les cascades del Paradís, a Amèrica del Sud, lloc al qual sempre havia somiat d'anar amb la seva dona. Però hi no anirà sol: un polissó en forma de nen explorador de vuit anys, anomenat Russell, s'ha colat a la casa voladora i l'acompanyarà en la seva aventura, no sense tenir els seus alts i baixos entre ells.

Up va ser la primera pel•lícula d'animació que va inaugurar el 2009 un dels festivals internacionals de cinema més prestigiosos, el Festival de Cannes, i també la primera pel•lícula de la factoria Pixar a estrenar-se en 3D. Up va ser la segona pel•lícula feta per Pete Docter després de Monstres, SA, i ell mateix va afirmar que conté més d'una autoreferència a la seva vida (la infància d'en Carl com a nen tímid i aturadet, igual que la seva; la poca habilitat social de l'ancià, relacionada amb la tendència de Docter a treballar en solitari, etc.).

La història d'amistat entre un ancià i un nen a la recerca d'aventures i somnis oblidats va obtenir multitud de premis (incloent-hi l'Oscar a la millor pel•lícula d'animació), i es va convertir en una de les cintes més taquilleres de la factoria Pixar.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: