CONFERÈNCIA

Pobresa i prosperitat compartida 2016: Combatent la Desigualtat


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Barcelona 

Dijous 13 d'octubre de 2016

 • Adreça:

  Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8., 08038 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dijous 13, a les 12 h

 • A càrrec de:

  Mario Negre, economista sènior del Banc Mundial

 • Reserves:

 • Preu:

  Activitat gratuïta

 • Aforament:

  Places limitades
 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Un nou estudi del Banc Mundial sobre la pobresa i la prosperitat compartida conclou que la pobresa extrema segueix disminuint en tot el planeta malgrat l'estat letàrgic de l'economia mundial. No obstant això, s'assenyala que en vista de les projeccions de les tendències de creixement, és possible que per aconseguir l'objectiu mundial de posar fi a la pobresa extrema per 2030 sigui necessari incloure mesures orientades a reduir l'elevat nivell de desigualtat.

Gairebé 800 milions de persones van subsistir amb menys de USD 1,90 al dia en 2013. Aquesta xifra representa al voltant de 100 milions menys de persones extremadament pobres que en 2012. Els avanços en la disminució de la pobresa extrema es van registrar primordialment a Àsia Oriental i el Pacífic, en particular a Xina i Indonèsia, i en l'Índia. Actualment, la meitat dels habitants extremadament pobres del planeta viu a Àfrica al sud del Sahara, i un altre terç viu a Àsia meridional.

Ponent: Mario Negre
Mario Negre és economista sènior del Banc Mundial en el grup de recerca sobre economia del desenvolupament que té el suport de l'Institut Alemany del Desenvolupament. Ha treballat al Parlament Europeu com a assessor del president del Comitè de Desenvolupament. Els seus camps d'especialització són el creixement en els sectors menys afavorits, la inclusió, la desigualtat i la mesura de la pobresa, així com la política de cooperació per al desenvolupament, sobretot europea.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: