CONFERÈNCIA

Per què envellim?

L'evolució de la llargària de la vida


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Quan els científics investiguen sobre els mecanismes que regulen i permeten la vida, i quan expliquen els seus descobriments, se solen centrar en allò que permet la vida, que l'allarga o que la pot fer millor.

Una qüestió també important és pensar en la mort: allò que la permet o fins i tot que la fa necessària. Com és que éssers vius com nosaltres mateixos, que som capaços de créixer des d'una única cèl·lula i regenerar els nostres teixits fins a graus sorprenents, acabem morint? Com és que la selecció natural, que en principi hauria d'afavorir la longevitat i la salut, permet la decadència i la mort? Com és que hi ha organismes que poden viure milers d'anys mentre que d'altres amb prou feines duren un dia?

Aquesta xerrada repassarà les darreres idees sobre les causes immediates i evolutives que la mort sigui una part de la vida.

A càrrec d'Arcadi Navarro i Cuartiellas, professor d'investigació de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i catedràtic de genètica a la Universitat Pompeu Fabra i a l'Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC). Ha publicat més de cinquanta articles tècnics sobre genètica i evolució, a més de molts articles i llibres de divulgació per fer arribar la ciència al públic.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades: