CONFERÈNCIA

De la paleta de Sorolla al granulòmetre laser

Present i futur de les platges del mediterrani

Forma part de: Històries del Mediterrani III


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Palma 

Dijous 23 de febrer de 2017

 • Adreça:

  Plaça de Weyler, 3, 07001 Palma, Illes Balears

 • Horari:

  Dijous 23 de febrer, a les 19 h

 • Durada:

  1 h
 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank
   

 • Reserves:

Pestañas principales

En aquest col·loqui s'abordarà el paper de les platges dins del sistema costaner des d'una perspectiva integral, des de les seves funcions de protecció, les ecològiques o fins i tot el seu paper com a recurs turístic. Es farà èmfasi en les característiques que són particulars de les platges de les Balears. Així i tot, serà obligada la referència a les eines i les tecnologies per aprofundir en el coneixement de les platges, com també el paper de la ciència i la tecnologia al servei de la seva conservació, especialment pel que fa a les pràctiques de gestió actual i els escenaris de futur lligats al canvi global.
 
A càrrec de: 
 
Lluís Gómez-Pujol és doctor en Geografia Física i especialista en geomorfologia litoral. Els seus interessos científics s'han centrat a entendre les relacions entre l'onatge i el transport de sediment a les platges, com també en la dinàmica erosiva de les costes rocoses. I tot, explorant amb una atenció especial el paper que tenen les espècies i els ecosistemes marins en la dinàmica de les platges o la destrucció-protecció dels penya-segats. Des del 2011 treballa a la ICTS SOCIB i és responsable de la Beach Monitoring Facility.
Conduït per:
Rosa Campomar, coordinadora de comunicació institucional de la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern Balear. Ha treballat al Departament de Divulgació i Cultura Científica de l'IFISC (CSIC-UIB). Ha conduït espais radiofònics com ara Bartleby no ho faria i Això no és Sicília a Ona Mallorca. Va ser directora de Ràdio Jove i cada divendres condueix l'espai "Mundo Maravilloso" de La Ventana de Baleares, a la Cadena SER. També ha treballat a la televisió com a presentadora, guionista i redactora i és una de les impulsores de la revista Borino Ros. 

A càrrec de:

Dr. Lluís Gómez Pujol. Investigador del Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB)
 

Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del CSIC a les Illes Balears
 

Altres activitats del cicle "Històries del Mediterrani III"
  • CONFERÈNCIA

   Què podem fer els científics per conservar el Mediterrani?

   CaixaForum Palma. Dijous 9 de febrer de 2017

   El mar Mediterrani té una circulació que permet que es netegi de manera natural, per aquesta raó les seves aigües es mantenen netes i cristal·lines. No obstant això, té la quantitat més gran d'espècies marines perjudicades per compostos organoclorats i mercuri.
    
  • 4.00 €
  • Entrades
  • CONFERÈNCIA

   El Mediterrani del segle que ve: efectes del canvi climàtic

   CaixaForum Palma. Dijous 16 de febrer de 2017

   S'estima que l'any 2100 la temperatura del Mediterrani augmentarà entre 2 i 3,5 ºC i que el nivell del mar pujarà entre 50 i 80 cm. Conèixer aquests canvis i poder-se'n avançar a l'aparició és essencial en un entorn insular com ara el de les Illes Balears.
  • 4.00 €
  • Entrades
En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: