Projecte Evolucionant Juntes

Diàleg intercultural entre dones de tots els orígens


Horaris i ubicacions

Tancar
Palau Macaya 

Divendres 16 de juny de 2017

 • Adreça:

  Passeig de Sant Joan, 108, 08037 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Divendres 16 de juny, a les 9 h

 • Reserves:

 • Preu:

  Activitat gratuita

 • Aforament:

  Places limitades

Pestañas principales

A càrrec de:                              

Catalina Bahamón, coordinadora de la Zona Orient d'Amigos Mira
Fátima Ahmed, presidenta de Diàlegs Dona Associació Intercultural
Huma Jamshed, presidenta de l'ACESOP
Araceli García del Soto, doctora en Sociologia i psicòloga
Rosario Zanabria Gutiérrez, coordinadora de la Xarxa Transnacional de Dones Peruanes i presidenta de l'Associació Ari-Peru
El projecte Evolucionant Juntes s'ha desenvolupat mitjançant una metodologia participativa que ha atribuït una funció activa a les associacions col·laboradores i ha donat valor a tots els actors involucrats. S'han celebrat tres seminaris centrats en les dones de cultura llatina, magrebina i pakistanesa, respectivament, i es clou amb una conferència final en la qual participaran dones de tots els orígens culturals. A cada seminari ha estat convidada una ponent de prestigi internacional reconegut (en l'àmbit del desenvolupament humà de les dones a la cultura d'origen) i dues ponents més, una dona migrada d'una de les associacions col·laboradores i una dona catalana/espanyola amb prou trajectòria de pensament i acció intercultural a favor de l'apoderament de totes les dones. Les participants als seminaris han estat dones de les cultures d'origen esmentades i dones catalanes/espanyoles compromeses amb el diàleg intercultural. La conferència final aplegarà dones de tots els orígens culturals i estarà oberta als membres de les associacions col·laboradores, als experts i a les ciutadanes actives.
El projecte Evolucionant Juntes es basa en valors humanistes i democràtics, presents a totes les cultures de les dones participants, que tenen com a finalitat construir societats més justes, equitatives i tolerants. Així mateix, el projecte pretén analitzar els reptes que les dones de totes i cadascuna de les cultures tenim davant nostre i, alhora, anticipar propostes per evolucionar plegades i generar millores multidireccionals en la situació personal, familiar, jurídica, educativa, social i econòmica de totes les dones.
Els resultats que s'esperen assolir com a fruit del procés de reflexió intercultural són produir un conjunt de propostes perquè les dones d'origen llatí, magrebí i pakistanès puguin: a) desenvolupar el seu potencial humà, b) veure respectats en la pràctica els seus drets bàsics, c) sortir de l'aïllament social en el qual sovint es troben, d) ser agents actives de transformacions socials a les seves comunitats i e) contribuir en igualtat de condicions, i juntament amb les dones autòctones, a la construcció d'una societat més igualitària, més equitativa pel que fa a l'accés als béns públics i més inclusiva per a les diferents cultures.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: