CONFERÈNCIA

Què sabem del món? La importància del corresponsal envers els més vulnerables

Forma part de: Trobades amb compromís


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Barcelona 

Dimecres 29 de març de 2017

 • Adreça:

  Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8., 08038 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimecres 29 de març, a les 19 h

 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

Partint de la seva experiència com a corresponsals, Rosa Maria Calaf i Gemma Parellada, dues periodistes que reivindiquen la importància "d'estar allí" i el rigor periodístic, dialogaran sobre la necessitat d'estar ben informats en un món globalitzat.

Quina informació rebem? Quina no rebem? Si volem contribuir a que aquest món sigui millor, abans hem d'entendre què hi passa. Ara, més que mai, és necessari un periodisme plural, rigorós i independent que estigui al servei de la societat i no que se serveixi de la societat.

Rosa Maria Calaf, llicenciada en Dret per la UB i en Periodisme per l'Escola Oficial de Periodisme, ha exercit durant molts anys de reportera internacional, treballat com a corresponsal de TVE a tot el món (Àsia, Pacífic, Moscou, Viena, Buenos Aires, Nova York, etc.). El 2008 va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i el 2010 per la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaca el nacional de periodisme 2009, concedit per la Generalitat de Catalunya, el José Couso a la Llibertat de Premsa el 2009, el Cirilio Rodríguez el 2007, l'Ondas el 2001 i el Casa Àsia per la cobertura del tsunami del 2005.

Gemma Parellada és la més veterana corresponsal espanyola a Àfrica subsahariana. Experta en el pitjor conflicte del planeta - la guerra de Congo-, ha cobert les grans guerres i moments històrics de l'última dècada en el continent (la independència del Sudan del Sud, la guerra a Costa d'Ivori, el funeral de Mandela, el terrorisme a Somàlia i a Mali o l'esclat de la violència a República Centreafricana..), però també moltes petites històries quotidianes, les que queden quan els grans titulars desapareixen. Ha rebut els premis Miguel Gil (2016), DevReporter (2016) i Joan Gomis (2013). 


Altres activitats del cicle "Trobades amb compromís"
  • CONFERÈNCIA

   Dones en conflicte

   CaixaForum Barcelona. Dimecres 22 de febrer de 2017

   Les dones pateixen d'una manera especial en les situacions de conflicte. En molts països, el cos de la dona és un camp de batalla en el qual la violació es fa servir com a arma de guerra. Els conflictes posen les dones en una situació molt vulnerable davant la pobresa i la destrucció de les seves llars. El 49 % de les persones refugiades al món són dones, segons l'Alt Comissionat de l'ONU per als Refugiats. Però, més enllà de ser considerades només com a víctimes, les dones reclamen un paper de lideratge social i ser part fonamental de les polítiques de pau, desenvolupament i seguretat. I, per això, el treball i l'activisme d'aquestes dones s'ha de tenir en compte en la presa de decisions respecte de la prevenció i la resolució de conflictes.

  • 4.00 €
  • Entrades
Activitats complementàries
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: