Què s'amaga darrera el nostre batec?


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Tenim dins nostre una màquina potent, incansable, que, bategant 60 vegades per minut, sempre, sense aturar-se, envia la sang a tot el cos. El cor és una màquina perfecta perquè, a més de treballar sempre, s'adapta a les nostres necessitats per esdevenir més eficient i més valent.

Descobrirem què hi ha darrere el batec del cor, del seu sistema elèctric automàtic i autònom, que fa que aquest funcioni sense aturar-se, i de la seva part mecànica, la bomba, que fa avançar la sang per tot el cos gràcies a un circuit sofisticat unidireccional controlat per unes vàlvules.

Parlarem de les malalties del cor, de com podem reconèixer que alguna cosa no va bé amb el cor, i de quines eines utilitzem per investigar aquestes possibles malalties. Parlarem dels tractaments de què disposem els metges, perquè hem avançat molt i tenim eines fantàstiques tant per veure el cor, des de dins i des de fora del cos, com per tractar-ne els problemes elèctrics i mecànics. I parlarem, sobretot, de la prevenció de les malalties cardiovasculars, dels factors que ens predisposen a patir malalties del cor, per entendre i conèixer de primera mà què hem de fer perquè aquesta màquina espectacular, la bomba que ens dóna la força, es mantingui sempre valenta.

 

A càrrec de Ramon Brugada. Cardiòleg de l'Hospital Trueta. Degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona. Investigador del Centre de Genètica Cardiovascular, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona.

 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades: