Robòtica, autonomia i presa de decisions

Forma part de: Robots, els humans i les màquines


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dimecres 17 d'octubre de 2018

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimecres 17 d'octubre, a les 19 h

 • Durada:

  1 h 30 min
 • Promocions:

  50 % de dte. clients de CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

En l'actualitat, els robots i altres sistemes autònoms, com els cotxes sense conducció, estan programats per prendre decisions, fet que implica un seguit de conseqüències ètiques. En aquest debat plantejarem aquest tema tan complex i ens preguntarem si és possible que un sistema autònom incorpori un codi deontològic. En aquest cas, podrem garantir que el compleixi?

Les preguntes que suscita la presa de decisions per part d'un robot són gairebé infinites. Un robot pot avaluar la conseqüència de les seves accions fins al punt de generar confiança? On resideix la responsabilitat sobre la presa de decisions? Els robots acabaran pensant per ells mateixos? Especialistes en robòtica i en filosofia debatran aquestes i altres preguntes.

Participaran en el debat Maite López Sánchez, investigadora en Intel·ligència Artificial i professora titular de la Universitat de Barcelona i Diego Gracia, expert en robòtica i filosofia. El diàleg estarà moderat per Michele Catanzaro, Dr. en física i divulgador científic.


Altres activitats del cicle "Robots, els humans i les màquines"
En col·laboració amb:
Activitats relacionades
  • EXPOSICIÓ

   Robots. Els humans i les màquines

   CosmoCaixa Barcelona. A partir del 13 de juliol de 2018

   L'exposició "Robots! Els humans i les màquines" mostra la relació entre els humans i les màquines, des de les primeres eines lítiques fins al desenvolupament dels robots i de la intel·ligència artificial.

  • Activitat oberta. Places limitades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: