TALLER

S2TEAM: L'aprenentatge de l'STEAM Social S2TEAM

Pensament de l'enginyeria i pensament computacional a través de la robòtica educativa i social

Forma part de: STEAM Conf. 2a Conferència Internacional d'Educació


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Dels robots educatius i els robots socials als robots socials educatius. Com es poden salvar les distàncies entre les competències socials i les competències enginyeres.
Aquest taller vol ser una introducció a la robòtica educativa i social, com també als beneficis que aquesta té per a l'educació. Es presentarà un estat de l'art des de l'aproximació acadèmica i empresarial de l'ús de la robòtica en educació, i a continuació s'explicaran recursos i metodologies per implementar la robòtica de forma específica, com a eina educativa de suport a altres assignatures, o bé com a activitat complementària o extraescolar. El taller consta d'una part pràctica en la qual es programarà el robot educatiu EV3 de LEGO per fer una activitat en què es treballin competències socials, pensament computacional i pensament d'enginyeria.
"Bàsicament, el que voldria compartir és el fet que, des de la base científica que m'ha permès desenvolupar i verificar l'èxit d'aquestes activitats amb infants autistes, podria crear un conjunt de mètodes i d'activitats aplicables a les aules de qualsevol centre escolar."


Jordi Albó és professor associat de La Salle-URL, director de Robòtica a La Salle Almere i professor visitant a la Universitat Tufts. És doctor en Enginyeria Mecatrònica, Robòtica i Automatització per La Salle - Universitat Ramon Llull (Barcelona), màster d'Enginyeria de Telecomunicacions i llicenciat en Enginyeria Electrònica per la mateixa universitat.
Twitter: @jalbocanals
 


Altres activitats del cicle "STEAM Conf. 2a Conferència Internacional d'Educació"
  • TALLER

   1×4 Portem STEAM a l'aula

   $nombreUbicacion. 15 d'abril de 2016

   Workshops basats en una metodologia activa i en la integració i la vinculació del coneixement de manera crítica i responsable des de cinc àmbits: científic, matemàtic, lingüístic, tecnològic i sociocultural.
   En el workshop es practicaran píndoles de quatre projectes:

   - VideoMAT

   - Tecnologies creatives

   - Motxilla bioclimàtica

   - Nanotecnologia + RRI i controvèrsies sociocientífiques

    

  • 15.00 €
  • Entrades
En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: