TALLER

SeaDance, demostra que pots mantenir el ritme!


 • Dissabte 11 i diumenge 12 de juny del 2016

 • Activitat oberta. Places limitades

 • Horaris i ubicacions

Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dissabte 11 i diumenge 12 de juny del 2016

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dissabte 11 i diumenge 12 de juny de 10 a 20 h

 • Preu:

  Inclòs en l'entrada al Museu

 • Comentaris:

  Places limitades

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Més de tres quartes parts del planeta estan ocupades per oceans, ecosistemes marins en els quals viuen una gran quantitat i diversitat d'organismes. Desafortunadament, l'ecosistema marí és un gran desconegut: encara hi ha milers d'espècies de microorganismes per descobrir, estudiar, classificar i sobretot entendre. Aquest desconeixement fa que els ecosistemes marins estiguin poc protegits. Actualment, aquests ecosistemes estan experimentant un deteriorament sense procedents a causa dels canvis de fluxos, com per exemple l'enriquiment en nutrients que es produeix a les zones costaneres. A més d'aquests canvis, la diversitat dels organismes s'està modificant constantment per causes diverses que van des de l'eliminació selectiva d'espècies fins a la introducció de noves espècies.

Tenint en compte que els oceans ens proporcionen aliment, modulen el clima i són l'autèntic pulmó de la Terra, i que els canvis en la diversitat dels organismes, les seves interaccions i funcions repercuteixen en tot el planeta, és responsabilitat de la societat preservar els oceans, mantenir l'equilibri dels seus ecosistemes i la seva diversitat i entendre la funció que duen a terme per a la humanitat.

SeaDance serà una instal·lació interactiva en la qual, a partir d'una activitat tan quotidiana i popular com la música i el ball, el públic i sobretot els més joves podran conèixer mentre es diverteixen les espècies i els organismes que conformen el nostre ecosistema marí immediat, entendre'n el funcionament i comprendre la importància del treball d'investigació que es du a terme actualment a l'Institut de Ciències del Mar del CSIC, centre d'investigació marina líder a escala internacional.

A la instal·lació interactiva SeaDance, els participants hi jugaran en equip per mirar d'equilibrar un ecosistema marí virtual que respondrà als seus moviments i passos de ball, i que es veurà afectat per les decisions dels jugadors mentre hi juguen. Els membres de l'equip representaran diferents organismes, cada un amb un paper específic a l'ecosistema marí, i a través del ball els participants interactuaran entre ells fins que aconsegueixin l'equilibri de l'ecosistema marí, és a dir, "el ritme" que en permeti la conservació. Els elements que representaran els participants en aquest ecosistema són: algues, bacteris, virus, protozous i copèpodes. A més, hi haurà elements externs que no controlaran els participants, com ara meduses i peixos que s'alimenten dels elements representats pels participants. Els jugadors també han de tenir en compte la presència d'aquestes espècies externes per aconseguir l'equilibri de l'ecosistema marí.

SeaDance neix de l'interès i el compromís amb la divulgació científica d'Esther Garcés, investigadora principal de l'Institut de Ciències del Mar. La idea original, el disseny i el desenvolupament de SeaDance ha estat a càrrec de Roberto Torres, director creatiu de La Ciència al teu Món, i s'ha tingut el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: