CONFERÈNCIA

Tots a l'una: sincronització en la naturalesa

Forma part de: Explorant les fronteres entre els sabers X


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Palma 

Dimecres 24 de maig de 2017

 • Adreça:

  Plaça de Weyler, 3, 07001 Palma, Illes Balears

 • Horari:

  Dimecres 24 de maig, a les 19 h

 • A càrrec de:

  Jordi García-Ojalvo

 • Durada:

  1 h
 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

El caràcter social de l'ésser humà fa que ens veiem influïts pels nostres semblants, i en conseqüència que ajustem el comportament al de la gent que ens envolta. Des de parelles que ballen fins a ciutadans que voten, hi ha molts casos de sincronització a la societat. Però no tan sols els éssers humans, ni els éssers vius en general, coordinen el comportament. Les lleis de la sincronització també s'apliquen a la matèria inerta, tal com veuràs en aquesta conferència, i tenen conseqüències importants en àmbits tan diferents com les telecomunicacions, les apps dels mòbils, les infeccions hospitalàries i el comportament del nostre cervell.
A càrrec de Jordi García-Ojalvo
Doctor en Física per la Universitat de Barcelona, és catedràtic a la Universitat Pompeu Fabra i director del Grup de Dinàmica de Sistemes Biològics. És autor de més de 160 articles en revistes internacionals, diversos dels quals a Science, Nature, PNAS, etc. Ha escrit un llibre sobre els efectes del soroll en els sistemes dinàmics i ha rebut tres premis d'investigació de la Generalitat de Catalunya. La gran majoria dels seus esforços d'investigació se centren en l'estudi de la complexitat, en particular en àrees de neurociències i biologia sintètica.
 

A càrrec de:

Jordi García-Ojalvo, doctor en Física per la Universitat de Barcelona, és catedràtic a la Universitat Pompeu Fabra i director del Grup de Dinàmica de Sistemes Biològics
 

Altres activitats del cicle "Explorant les fronteres entre els sabers X"
  • CONFERÈNCIA

   Gens i genealogies humanes

   CaixaForum Palma. Dimarts 6 de juny de 2017

   Com és d'important el nostre llegat genètic? Fins a quin punt ens condiciona? Revisarem dades de les nostres característiques culturals i biològiques, per comprendre com hi apareixen algunes regularitats i desfer alguns mites sobre la rellevància de l'herència.
    
  • Activitat oberta. Places limitades
En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: