VISITA COMENTADA

Sorolla. Visita dinamitzada


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Joaquim Sorolla sentia autèntica passió per la pintura i pel mar. Aquesta exposició recorre l'obra de Sorolla a través del que segurament en va ser el protagonista principal: el mar. Sorolla l'observa al natural i passa hores buscant les fórmules per captar-lo en tots els seus estats, explorant totes les possibilitats plàstiques que li brinda amb els seus jocs de llums que desencadenen diferents colors, reflexos i transparències.
Un tema inesgotable i una superfície en constant canvi que Sorolla vol transmetre amb tota la seva vivesa a la superfície quieta i plana del llenç.
La visita dinamitzada s'adapta als diferents nivells escolars i es planteja a partir del diàleg entre l'educador i els alumnes. Els materials didàctics conviden els participants a observar i a analitzar, i alhora permeten establir relacions entre la seva experiència i les obres de l'exposició.
Els materials i les preguntes dels educadors ens facilitaran l'aproximació a les obres des de molts punts de vista, posant-les en relació amb la història de l'art o amb la pròpia experiència, explicant des de la ciència els fenòmens representats, experimentant les dificultats plàstiques i les solucions que troba Sorolla per plasmar el mar, parlant de la vida dels estiuejants i de la gent de mar, o observant els factors geogràfics i meteorològics que condicionen l'aspecte variable dels paisatges. 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades: