CONFERÈNCIA

Sorpresa! Les bases neurobiològiques de l'il·lusionisme

Luis M. Martínez Otero, investigador del laboratori de Neurociències Visuals. iNa, csic-uMH i l' il·lusionista de Madrid: Miguel Ángel Gea.


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

El cervell està format per un bilió de neurones connectades entre elles que formen circuits complexos que ens permeten comprendre el món a través dels sentits, interactuar-hi, imaginar, somiar i relacionar-nos. Però com ho fem? Quines són les estratègies que fa servir el cervell per garantir la nostra supervivència en un món en què els recursos necessaris per subsistir, i els perills que ens amenacen, canvien constantment? Els neurocientífics mirem de contestar aquestes preguntes al laboratori; així i tot, no som els únics. Altres col·lectius comparteixen un interès similar a comprendre com funciona el cervell. Els mags, per exemple, fa segles que desenvolupen tècniques molt poderoses per controlar el que la gent veu i recorda sobre un succés. Són artistes amb una capacitat única per manipular l'atenció i la percepció humanes. En aquesta xerrada, discutirem de manera pràctica sobre les bases cerebrals de la màgia, la sorpresa, l'atenció, la memòria a curt termini, etc. El nostre objectiu és transmetre com les il·lusions visuals i cognitives desenvolupades per mags i il·lusionistes s'estan convertint en eines imprescindibles per estudiar el cervell.


A càrrec de:

Luis M. Martínez Otero, investigador del laboratorio de Neurociencias Visuales. iNa, csic-uMH y el ilusionista de Madrid: Miguel Ángel Gea.

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: