TALLER

Relacions de parella

Taller de prevenció de la violència


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Aquest taller aborda el significat de les relacions de parella i els tòpics essencials relacionats amb l'amor. Per poder treballar aquests conceptes es du a terme una primera dinàmica, en la qual les persones assistents s'han de posicionar sobre el que pensen dels diferents mites de la parella. Una vegada acabada, es dóna pas a una segona dinàmica, que consisteix a completar una història mitjançant diferents vinyetes i la representació d'una de les històries. Aquestes dues dinàmiques mostren què pensen els alumnes i les alumnes sobre les relacions de parella, i com les senten i viuen alhora.

En la darrera dinàmica proposada es treballen els mites romàntics de l'amor. Aquests mites són molt significatius, especialment en les relacions de parella dels nois i noies, ja que molt sovint mitifiquen una situació concreta que no es correspon amb la realitat, perquè és una invenció. En aquesta activitat es treballa l'anàlisi d'un text, en què es poden trobar els diferents mites treballats i també desconstruïts.

Pertany al cicle: Violència: tolerància zero

Des del convenciment que la violència és una conducta apresa que es pot modificar, els tallers educatius "Violència: tolerància zero" es dirigeixen a l'alumnat de tercer i quart d'ESO, amb l'objectiu de contribuir a la construcció quotidiana d'un espai comú sense violència. El propòsit final és que siguin els mateixos joves els qui desenvolupin noves actituds i traslladin a l'acció la seva conscienciació sobre el fenomen de la violència, en aquest cas, a través de la reflexió i el debat de nous aprenentatges.

Els tallers de prevenció es desenvolupen amb una metodologia vivencial participativa de reflexió i anàlisi crítica sobre el tema de la violència, a través d'una dinàmica estructurada en què es fomenta la reflexió personal i grupal, la participació de l'alumnat i el debat.


Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: