Cicle

Tallers de ciència

CAIXAFORUM KIDS


Pestañas principales

Dissabte 24 i diumenge 25 de maig | 18.00 h
L'energia +8
TALLER
Des que ens llevem fins que ens n'anem a dormir fem activitats diferents, i per fer aquestes activitats necessitem energia. Però també utilitzem energia per fer funcionar totes les màquines o els aparells que tenim a casa. La paraula energia la sentim i la fem servir molt sovint, però sabem d'on surt l'energia? Com podem fabricar-la? Què volem dir quan diem que l'energia es transforma però no es destrueix? En aquest taller us proposem experiments per descobrir curiositats de l'energia, per esbrinar quin n'és l'origen i comprovar quines són les transformacions que pot experimentar i per prendre consciència de les investigacions que s'estan fent per reduir el consum de combustibles fòssils.  

Dissabte 28 i diumenge 29 de juny | 18.00 h
L'energia que ens mou +5
TALLER
Sabríem explicar què és l'energia, d'on surt o si en podem fabricar? Per què el consum energètic actual causa tanta preocupació? En aquest taller, de forma senzilla i a través d'experiments participatius i vivencials, descobrirem com el concepte d'energia és present en el nostre dia a dia, fins i tot en situacions que potser ni sospitem. Ens sorprendran amb moltes curiositats a l'entorn de l'energia, i esbrinarem quin n'és l'origen i les transformacions que pot experimentar. A més, descobrirem diferents aplicacions que la humanitat li ha donat al llarg del temps i, tot experimentant amb les energies renovables, prendrem consciència de la investigació que s'està duent a terme per reduir el consum de combustibles fòssils.

Dissabte 31 de maig i diumenge 1 de juny | 18.00 h
Atrapa el tigre! +5
TALLER
El mosquit tigre és una espècie invasora que es dispersa ràpidament pel territori i cada vegada és més present a les nostres cases. És diürn, molest per les seves picades i pot actuar com a vector de diverses malalties. Per mitjà del joc, els aparells científics i les noves tecnologies aquest taller us ofereix un espai d'experiències per a tota la família, on aprendreu tots els passos per poder participar en un projecte de ciència ciutadana (Atrapaeltigre.com). A través d'unes maquetes, larves vives, una aplicació de mòbil i un mapa interactiu us apropareu al món de la ciència i descobrireu totes les peculiaritats del mosquit tigre, i també les accions individuals que ens ajuden a controlar-ne la dispersió. Veniu i col·laborareu en el primer mapa del mosquit tigre d'Espanya i sabreu tot el que podeu fer en família per atrapar el tigre!