TALLER

Tallers de formació i suport teatral

La imatge com a punt de partida


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

CaixaEscena és un programa adreçat als centres de secundària interessats en el teatre i que dóna suport als educadors compromesos amb els valors socioeducatius de la pràctica teatral.

Orientat a enriquir la formació dels adolescents i dels joves, CaixaEscena ofereix, alhora, una experiència de participació oberta a tota la comunitat educativa: alumnat, professorat, famílies i entorn.

El teatre, marc privilegiat per a l'aprenentatge de la convivència, també combina múltiples coneixements propis de l'educació formal i no formal. CaixaEscena afavoreix aquesta combinació de manera oberta i adaptable a contextos diversos, fent coincidir el món del teatre i el de l'educació.

En començar el curs, l'Obra Social ""la Caixa"" posa a l'abast dels centres inscrits uns recursos educatius que es poden utilitzar per a l'activitat teatral de tot el centre. La inscripció així com els materials són gratuïts.

També al llarg del curs hi ha un servei de suport i seguiment dinamitzat per experts i permetrà tota mena de consultes i intercanvis d'informació juntament amb un treball en xarxa.

www.caixaescena.org

Els Encontres CaixaEscena. Tallers de formació i suport teatral
La imatge com a punt de partida:
Podem explicar una història de 5 minuts a partir d'una imatge? Amb aquest pretext i per treure el potencial interpretatiu dels alumnes, CaixaEscena ofereix l'Encontre d'una jornada on es treballaran les tres disciplines bàsiques: veu, moviment i interpretació.
La dinàmica dels tallers permetrà, alhora, desenvolupar la imaginació i creativitat dels nois i noies, per trobar el seu caràcter i fugir dels estereotips, aprendran les possibilitats que els dóna el seu cos i reforçarem el treball en equip.
Taller de veu:
Amb tècniques vocals per a la projecció de la veu, l'articulació i l'expressivitat quan parlem, el ritme, com diem el text, com transmetem emocions amb la veu i com es transforma per caracteritzar el personatge.
Taller de moviment:
Prendrem consciència del nostre cos, de com parla i de les seves possibilitats de transformació per crear un personatge, la importància del gest sigui petit o gran, i com expressar amb el cos tant si parlem com si no.
Taller d'interpretació:
Improvisarem escenes, de construcció del personatge i com es relaciona amb els altres personatges, el seu caràcter, les emocions i com jugar amb elles.
Cloenda
Al final de la jornada hi haurà un moment dedicat a compartir amb els alumnes la feina feta. Cada grup tindrà ocasió de representar una d'aquestes tres petites escenes davant dels companys dels altres grups i veure també els diferents resultats. Cada grup triarà lliurement l'escena que vol representar.


A càrrec de:

Egos Teatre

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: