Cicle

Tecnologies avançades per a un món sostenible


Pestañas principales

Aquest cicle aborda la innovació tecnològica per aconseguir solucions en tres dels grans desafiaments de la societat actual: l'energia, l'aire i l'aigua. Es plantegen tres sessions, en les quals es pretén entendre millor els problemes ambientals que produeixen grans inconvenients en la salut humana, però, a més, es donaran a conèixer tecnologies i innovacions que oferiran respostes a aquests problemes.

Una conferència inicial plantejarà els reptes ambientals de l'àmbit i, posteriorment, es mostraran solucions basades en diferents tecnologies (internet de les coses, sensorització, robòtica, simulacions, apps, plataformes participatives...) que estan contribuint a minimitzar-ne els impactes i a avançar cap a un entorn més saludable.


Activitats del cicle
  • Aconseguirem respirar aire net?

   CosmoCaixa Barcelona. Dijous 24 de maig de 2018

   En aquesta xerrada, a més del plantejament conceptual de la contaminació atmosfèrica, es presentaran diverses experiències innovadores aplicades a la prevenció, el control i la millora de la qualitat de l'aire.

  • 4.00 €
  • Entrades
  • Aconseguirem tancar el cicle urbà de l'aigua?

   CosmoCaixa Barcelona. Dimecres 30 de maig de 2018

   Aquesta sessió planteja conèixer la dimensió biològica i ambiental de l'aigua, però, també, entendre com funciona el cicle natural de l'aigua al Mediterrani, quin és l'estat dels nostres rius, com es gestiona el cicle urbà de l'aigua i el paper de l'aigua regenerada per garantir el recurs i millorar l'eficiència global del cicle.

  • 4.00 €
  • Entrades