CONFERÈNCIA

The Speakers' Corner

Forma part de: Festival Inclús, Audiovisuals i Discapacitat


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Conferències en format Ted sobre històries personals de discapacitat i superació.

Ponents:
Glòria Rognoni
, directora de teatre, actriu i expresentadora de televisió, ha après a tornar a viure des que, fa 37 anys, va patir un accident mentre assajava un espectacle de la companyia Els Joglars al teatre Romea, que la manté en cadira de rodes per una paraplegia de les extremitats inferiors. Això no li ha impedit continuar vinculada professionalment al món de l'espectacle, produint grans esdeveniments, com la cerimònia dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92, i treballant, des de fa 16 anys, braç a braç amb actors amateurs que pateixen discapacitat psíquica i malaltia mental, a través de la Fundació Femarec. Aquest novembre, presenten un nou espectacle basat en la força de les persones amb discapacitat, en què d'alguna manera els actors se'n vanaglorien descaradament per corroborar allò que el teatre és molt terapèutic (15 min).

Eva Giménez, mare coratge, amb esclerosi múltiple i un 49% de discapacitat, ha participat en la Titan Desert, entre moltes altres iniciatives, per recaptar 500.000 euros i investigar així la malaltia del seu fill Nacho, afectat de Dent, una malaltia ultraminoritària i, a dia d'avui, sense cura (15 min).

Júlia Castelló i Quico Tur, ambdós esportistes paralímpics, fan servir cadira de rodes: la Júlia de naixement i en Quico per un accident de trànsit. Per a ell el tenis, i per a ella la natació, són la seva forma de vida, a part d'haver-los donat la força per tirar endavant. Ja han participat en diversos Jocs Paralímpics, i ara s'estan preparant per als de Rio de Janeiro 2016 (30 min).
 


Altres activitats del cicle "Festival Inclús, Audiovisuals i Discapacitat"
  • PROJECCIÓ

   Selecció Oficial 4

   $nombreUbicacion. Diumenge 6 de desembre de 2015

   Projecció de pel·lícules del concurs audiovisual del Festival Inclús

   WORK MATE Genevieve Clay Smith, Austràlia (2014). Ficció 16' VO
   (SPS<CAT, AD<CAT)
   QUIERO Bernat Gual, Esp (2013). Ficció 13' VO
   (SPS<CAST, AD<CAST)
   FEET IN THE SAND Subhash AV, Índia. Ficció 5' 55'' VO
   (SPS<CAT, AD<CAT)
   LA PARABAJA Luis Comajuan Curbera, Esp (2014). Documental 30' VO
   (SPS<CAST, AD<CAST)

  • 4.00 €
  • Entrades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: