EXPOSICIÓ

Tres narratives. Memòria


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

"Tres narratives. Memòria" és la segona exposició del cicle Tres Narratives. Participació, Memòria i Llenguatge. L'art contemporani s'ha convertit en quelcom irreductible a una única narració que sigui capaç d'explicar-lo. Ens trobem, per començar, davant d'una gran varietat d'estètiques que conviuen al mateix temps i no es pot elaborar una única narrativa que expliqui les propostes artístiques tan diferents que conviuen avui dia.
La Col·lecció d'Art Contemporani "la Caixa" reuneix obres de moltes de les tendències que han dominat l'art dels últims quaranta anys. Esdevé un motor perfecte per elaborar diferents narratives possibles a partir de la producció artística contemporània i els debats estètics en els quals se sustenta, com també un recurs imprescindible per conèixer, pensar i repensar l'art dels nostres dies.
"Tres narratives. Memòria" presenta obres dels artistes Miroslav Balka, Rachel Whiteread, Susana Solano, Carmen Calvo, Christian Boltanski, Robert Gober, Guillermo Kuitca, Juan Muñoz i Doris Salcedo. Es tracta d'obres que són més importants com a detonant d'interpretacions que es desenvolupen a partir de la memòria, tant de l'artista com de l'espectador, que no pas com a objectes artístics, encara que la seva materialitat és encara important. La majoria tracten assumptes com la malaltia, la violència social o política, i diferents qüestions identitàries.
Comissari: Enrique Juncosa


A càrrec de:

Enrique Juncosa, comisari.

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: