TALLER

Tu, les teves dades i la teva vida a internet: pistes per sobreviure


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dimecres i dijous, del 13 al 27 d'octubre de 2016

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimecres i dijous, del 13 al 27 d'octubre, a les 18 i 19.15 h

 • Durada:

  1 h
 • Promocions:

  50% de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

 • Preu:

  Quatre euros, Inclou visita al Museu

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Taller recomanat per a +14 anys
  Recomanable: portar el propi ordinador portàtil o smartphone

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Creus que el teu telèfon no sap més coses de la teva vida personal que tu mateix? T'importa? Aprèn a protegir-te i a aprofitar bé les teves dades.
Una part de la nostra identitat queda registrada en les dades que es guarden al mòbil. Les generem en les nostres accions diàries i viatgen a través d'internet cap a dipòsits de dades utilitzades per governs, empreses i altres entitats.
Per poder moure'ns com nosaltres volem dins d'internet cal conèixer les tecnologies i les aplicacions que es fan servir per identificar-nos, seguir-nos, perfilar-nos i actuar sobre aquestes dades amb finalitats ben diverses: des de les merament estadístiques fins a les comercials. Els nostres perfils són moneda de canvi a internet: gràcies a ells ens ofereixen serveis addicionals, però també són venuts a tercers. Quines són les implicacions d'aquestes pràctiques? Què podem fer per gestionar-les al nostre favor? Actualment aquest tipus d'accions afecten tothom que es connecta a internet i a la web. A través dels mòbils és des d'on més ens connectem i des d'on més dades es capten sobre les nostres activitats. El mòbil és un garbuix de sensors i captadors d'informació personal sense parió en la història de la humanitat. Una font d'informació preciosa per a governs i empreses comercials. Deixaries les teves dades per millorar la teva assegurança de vida? Com afecten el teu perfil personal (edat, origen, estudis, interaccions socials) perquè et donin una feina o no? O perquè et cobrin més per un viatge? Saps si t'han discriminat alguna vegada pel perfil de les teves accions en línia? Com ho pots saber? Què vols fer? Què pots fer?
Vols saber que és el tracking? I el profiling? Saps que hi ha programari que et pot ajudar a gestionar les teves dades personals en el teu benefici?
Un taller súper pràctic per saber quines dades de la nostra personalitat viatgen per la web quan utilitzem serveis en línia o xarxes socials i com les aprofiten empreses i governs. Aprèn a fer que les dades personals del teu mòbil o del teu ordinador es quedin amb tu o viatgin al teu favor.


Taller recomanat a partir de 14 anys.

Recomanable: portar el propi ordinador portàtil o smartphone.

 


En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: