CONFERÈNCIA

Un país, quantes llengües?

Com treure partit de la riquesa lingüística de Catalunya i preservar la llengua pròpia?

 • Presentacion del evento

  Enlaces a Redes Sociales

  Repensar el paper i l'estatus social del català en un context multicultural: respectar les altres llengües com un acte de responsabilitat, per assegurar el futur del català.

  Més informació i altres ubicacions

  TANCAR
  Palau Macaya 

  03 de novembre de 2015

  Més informació i altres ubicacions
  • Adreça:

   Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona, Barcelona

  • Horari:

   Martes 03 de noviembre, a las 19.00 h

  • Preu:

   Activitat Oberta

  La sesión en un minuto

  • Una reflexió al voltant de la ideologia bilingüista que justifica i perpetua la situació de desigualtat entre els parlants catalans (Sílvia Senz);

  • la necessitat d'elaborar una nova diagnosi sobre el paper del català i de les llengües que es parlen a Catalunya i les seves funcions socials respectives (Toni Mollà),

  • i un advertiment sobre el monolingüisme i el bilingüisme, i en favor del multilingüisme (Carme Junyent): una societat monolingüe és més vulnerable quan li arriba una llengua dominant, totes les comunitats bilingües han acabat amb la substitució de la llengua supeditada.

  Altres conferències del cicle

  Listado de eventos
   • TOTS ELS PÚBLICS

    Catalunya identitats

    Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona, Barcelona. 10 de novembre de 2015

    En pocs anys, Catalunya ha passat de l'emblemàtic Som 6 milions als 7,5 milions d'habitants d'ara. A més de les zones tradicionals d'immigració, s'hi han afegit noves onades procedents de l'Amèrica Llatina, el Marroc, el Senegal, Gàmbia, Nigèria i altres països africans, Romania i altres països de l'est, la Xina, el Pakistan i l'Índia. Aquest panorama tan plural té conseqüències sobre una identitat catalana que no és una realitat acabada i estàtica. Les escriptores Liz Castro i Najat El Hachmi, el pedagog Miquel Essomba i Gelabert i la politòloga Eunice Romero abordaran el tema des del coneixement i l'experiència pràctica.

   • TOTS ELS PÚBLICS

    Dones i religió ¿un paper secundari?

    Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona, Barcelona. 24 de novembre de 2015

    El fenomen religiós és més viu que mai i es manifesta amb formes molt diferents de les que han estat tradicionals a Catalunya. Hi ha un tret comú: les dones actuen com a transmissores familiars, però tenen un paper secundari en el culte i en l'organització. En aquest debat proposem analitzar la funció de la dona en les religions principals de Catalunya –catòlica, jueva, musulmana i protestant–. Amb la participació de quatre dones implicades en la seva comunitat i compromeses amb el diàleg interconfessional: Roser Solé Besteiro, Moriah Ferrús, Salwa El Gharbi i Ruth Giordano. Inscriu-te aquí.

Coorganitzat per: