EXPOSICIÓ

Una expo més

Visions desconegudes a través de l'art


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

En aquesta exposició veureu fotografies, dibuixos, llibres, còmics, cartells, i fins i tot una pel•lícula. I, com a qualsevol mostra més, voldreu saber qui ha fet aquestes obres. Per saber-ho haureu d'arribar al final del recorregut. En realitat, és vital saber qui hi ha al darrere de cada peça per entendre el contingut dels seus missatges, que en aquest cas prenen forma artística. Però si reveléssim les seves identitats només començar, esteu segurs que llegiríeu les seves obres de la mateixa manera?

La cultura i les diferents expressions artístiques sempre s'han entès com una manera de mirar al món, de llegir-lo, interpretar-lo o criticar-lo. El compromís social ha estat una part inherent de l'art i, en molts casos, una potent raó de ser. Els artistes han fet servir les seves eines per donar a conèixer realitats desconegudes, injustícies i problemàtiques socials a través de l'art. Però, què passa quan posem aquestes eines artístiques en mans de qui pateix aquestes desigualtats? Quin valor afegit pot tenir escoltar les veus en primera persona de col•lectius vulnerables per mitjà d'un procés creatiu?

Una expo més presenta diferents projectes artístics que pretenen mostrar com l'art pot contribuir a l'apoderament de persones en situació de vulnerabilitat. I ho fa donant-los veu en primera persona, igualtat de condicions i oportunitats, i visibilitat a través de la participació en un procés creatiu.

Les vuit iniciatives que formen l'exposició han estat liderades per artistes o grups de creadors que han posat les eines de treball al servei d'aquests col•lectius perquè donin forma al seu missatge fent servir la fotografia, el disseny o les arts visuals, entre altres disciplines artístiques.

Els projectes d'Una expo més són algunes de les propostes presentades a la convocatòria d'ajuts d'Art per a la Millora Social que l'Obra Social "la Caixa" va iniciar l'any 2008. Aquesta exposició és un aparador, un espai on els resultats d'aquests processos creatius es puguin confrontar amb la mirada de l'espectador i activin el diàleg necessari perquè les diferències entre tots cada cop siguin menors.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: