VISITA COMENTADA

Visita guiada a l'exposició Talking Brains


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

A partir de l'1 d'abril de 2017

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Consultar full d'horaris

 • Promocions:

  50% de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

 • Preu:

  Dos euros

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Nens i nenes de + 9 anys
  Els menors de 16 anys han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

L'exposició de CosmoCaixa "Talking brains" mostra, potser per primera vegada, el llenguatge com un objecte natural, com a objecte de ciència. El nostre cervell, d'una manera única, és un òrgan lingüístic.
El recorregut comença amb una instal·lació anomenada Babel, on s'entra en un petit laberint en què pots sentir la sonoritat de la diversitat de llengües i distingir, entre aquestes, les llengües signades. A través de les pantalles pots veure un cervell "lingüístic", que és igual per a tots els éssers humans.
El nostre cervell és un òrgan que produeix quelcom tan especial com és el llenguatge. A la visita guiada pots fer un recorregut on descobriràs que el llenguatge va més enllà de permetre la comunicació entre els ésser humans. El llenguatge humà traspassa les seves fronteres, "genera pensament" i permet que ens fem preguntes sobre el mateix llenguatge. Té el poder de generar un espai social, ja que amb el llenguatge podem connectar la nostra ment amb la dels altres.
Els nens de tres o quatre anys han adquirit un llenguatge pel simple fet d'haver estat en contacte amb les persones que el parlen o el signen. Encara no en sabem gaire, de com succeeix, per això la lingüística, la biologia, la neurociència i els serveis de salut mental convergeixen per fer front a l'enorme repte d'avui, que és aclarir el que fa que les nostres ments funcionin i que no ho facin igual les que es desenvolupen diferentment en la infantesa o les que fallen a l'edat adulta.

 


Recursos multimèdia
Activitats relacionades
  • EXPOSICIÓ

   Talking Brains

   CosmoCaixa Barcelona. Fins el 28 de gener de 2018

   Parlar del present, del passat i del futur es únicament humà. Altres especies tenen altes capacitats per comunicar-se, però no n'hem descobert cap que pugui pensar sobre el que passarà demà. La parla és un dels grans objectes d'estudi de la neurociència.
    
  • Activitat oberta. Places limitades
  • EXPOSICIÓ

   Joc de pistes. Talking Brains

   CosmoCaixa Barcelona. Fins al 28 de gener de 2018

   La Talki i la Braina són dues neurones molt xerraires que volen ensenyar-te tots els secrets lingüístics del seu hàbitat: el cervell.
   Si les vols acompanyar en la seva gran aventura, podràs resoldre experiments, nedar al costat de les balenes i cercar entre els fòssils per arribar a desxifrar l'enigma de com ens ho fem per poder parlar i entendre'ns.

   Si tens més de 9 anys i vols visitar l'exposició "Talking Brains" d'una manera diferent, imprimeix aquest joc de pistes, vine a l'exposició i segueix les activitats i les preguntes que et plantegen. Si resols tots el enigmes que et plantegen la Talki i la Braina descobriràs quin es l'òrgan responsable que puguem parlar. T'hi esperem!

  • Activitat oberta. Places limitades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: