EXPOSICIÓ

Visita lliure als Jardins de Cap Roig


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Situats entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà (Girona), els Jardins de Cap Roig són, per la seva singularitat, un espai únic. Naturalesa, art, cultura i història s'uneixen en aquest enclavament de 17 hectàrees que reuneix més de mil espècies botàniques procedents de tot el món i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals. Per aquests motius, Cap Roig es considera un dels jardins botànics més importants del Mediterrani. L'auditori a l'aire lliure és l'escenari d'un dels festivals d'estiu de música més prestigiosos, el Festival Jardins de Cap Roig.

La història d'aquest espai es remunta a l'any 1927, quan el coronel rus Nicolai Woevodsky, amant del dibuix i de l'arquitectura, i l'aristòcrata anglesa Dorothy Webster, decoradora i afeccionada a l'arqueologia i a la jardineria, van buscar un indret per viure i construir el seu somni a la Costa Brava. Després d'anys d'esforços i treball, van aconseguir crear aquest espai singular, on regnen la natura i la calma. Els jardins i el castell són el seu llegat.

L'any 1969, els Woevodsky van cedir tot el conjunt a canvi que es garantís la conservació del patrimoni paisatgístic i arquitectònic. El seu ideari segueix viu avui dia, gràcies al relleu assumit per l'Obra Social "la Caixa". Tant el parc d'escultures, amb obres de grans mestres contemporanis, com el Festival Jardins de Cap Roig, que reuneix grans noms de l'escena internacional, converteixen aquest marc idíl·lic en un referent paisatgístic i turístic de la Costa Brava.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: