CURS - JORNADA

Workshop projecte Hypatia


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dimarts 16 de maig de 2017

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimarts 16 de maig, de 16 a 18.30 h

 • Durada:

  2 h 30 min
 • Reserves:

 • Preu:

  Activitat gratuïta

 • Aforament:

  Màxim, 40 professors
 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Coneixes les claus per comunicar les disciplines STEM d'una manera inclusiva en el gènere? El projecte Hypatia les desvetlla!

L'experta en gènere Digna Couso ens parlarà del paper de la dona a la ciència. A continuació, es presentaran les activitats del projecte Hypatia per experimentar sobre com motivar els joves a estudiar carreres STEM evitant els estereotips de gènere. Es tracta d'una col·lecció digital accessible, pràctica i experimentada d'activitats per a professors, organitzacions d'aprenentatge informal i altres professionals, que presenten un enfocament central inclusiu en el gènere en les formes de comunicació STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

Objectius

El workshop ens farà conscienciar i reflexionar sobre la influència del gènere en la selecció de carreres científiques, amb la finalitat de motivar els professors a implementar eines d'Hypatia als seus centres educatius per incloure la perspectiva de gènere en l'ensenyament STEM.

Els objectius principals del seminari són:
- Conèixer les activitats del projecte Hypatia creades per a Escoles, Museus i Institucions de Recerca i Indústria europees: la col·lecció conté tallers, cites ràpides, jocs de cartes, escenaris de debat i jocs extrets de bones pràctiques a tota Europa, cada activitat conté orientacions de gènere i una guia per implementar-les a classe.
- Inspirar el treball conjunt de l'educació formal, investigadors, indústria i educació informal per atreure més noies a carreres científiques.
- Posar en pràctica algunes activitats seleccionades per a Escoles per a la seva posterior aplicació a l'aula.

Programa:

16.00 Benvinguda i presentació d'Hypatia (Sonia Garcinuño)
16.10 'La dona a la ciència: marc teòric projecte Hypatia' (Digna Couso)
16.50 'Hypatia: col·lecció d'activitats, detalls i simulacions pràctiques" (Rosa Arias)
18.00 Debat i conclusions
18.20 Comiat


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: