EXPOSICIÓ

Temps de somieig. Andalusia en l'imaginari de Fortuny


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Zaragoza 

Del 27 d'abril al 27 d'agost de 2017

  • Adreça:

    Av. José Anselmo Clavé, 4, 50004 Zaragoza, Zaragoza

  • Horari:

    Cada dia, de 10 a 20 h

  • Promocions:

    50 % de dte. clients CaixaBank

  • Reserves:

Pestañas principales

Quan Fortuny va arribar a Granada, tot i la seva joventut, ja era un artista consolidat i reconegut. Les seves obres s'exposaven i es venien sense problemes. Malgrat això, el pintor català buscava alliberar-se de les limitacions de l'encàrrec comercial i donar curs als seus desitjos creatius. Fortuny, que havia arribat a Granada buscant antiguitats morisques, hi va trobar l'oasi perfecte per reorientar la seva carrera. Hi va pintar alguna de les seves obres més icòniques, com ara La matança dels Abenserraigs, Tribunal de l'Alhambra o Músics àrabs, entre d'altres.

"Temps de somieig. Andalusia en l'imaginari de Fortuny" mostra els dibuixos i els esbossos del pintor a Andalusia, per entendre'n els detalls del procés creatiu i, alhora, descobrir els carrerons i les places en què Fortuny va trobar l'assossec i la felicitat creativa.

L'exposició disposa de més de 200 obres fetes per Marià Fortuny durant la seva estada al sud, entre els anys 1870 i 1872. Una gran part procedeix del Museu Nacional d'Art de Catalunya, però també té aportacions de col·leccions privades, així com d'una dotzena d'institucions entre les quals destaquen el Museu del Prado, els Museus de Belles Arts de Granada, el Museu del Louvre, el Museu d'Orsay o el Palau Fortuny de Venècia.


Activitats complementàries
En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: